Blagdani su sve bliže, a još ste u nedoumici što ćete pripremati od slastica? Pronašli smo za vas jednostavan recept za sočnu i hrskavu pitu od borovnica koji je na svom blogu objavila Gurmanka.
Sastojci koji će vam biti potrebni za izradu tijesta su 250 grama brašna, 180 grama maslaca, 20 grama šećera i jedno jaje te tri žlice hladne vode.
Od navedenih sastojaka zamijesite tijesto, pokrijte ga prozirnom folijom i ostavite na hladnom 30 minuta.
Za pripremu nadjeva je potrebno 450 grama smrznutih borovnica, 120 grama šećera, dva jaja, 150 mililitara milerama, 30 grama brašna, cimet i naribana korica limuna.
Tijesto razvaljajte i njime obložite kalup promjera 25 centimetara uključujući i stranice kalupa. Na tijesto stavite smrznute borovnice i prelijte ih nadjevom, pitu peći na 200 stupnjeva oko 40 minuta, a kada poprimi lijepu zlatnu boju spremno je za servirati. U slast!