Dugo si sama? Istraživanja kažu da ćeš biti savršena buduća cura

Ilustracija
Možda misliš da je najgore što možeš priznati na prvom izlasku s nekim da si prije toga bila 10 godina sama, no postoji puno novih istraživanja koja su pokazala kako će upravo oni koji su dugo živjeli samačkim životom biti savršen “ulov”: puno su sretniji i zdraviji u vezama od onih koji se čini uspješnijima na tom polju, prenosi Indy100.

Zato sljedeći put kada budeš dijelila desert s nekim tko ti se jako sviđa, sjeti se da zbog svog dugog samačkog života upravo ti možeš biti savršena cura za njega. Evo i zašto:

Samci imaju jače društvene veze

Jedno je istraživanje pokazalo kako ljudi koji su sami su često bliži ljudima u svojoj okolini, roditeljima, rođacima, prijateljima, susjedima i kolegama.

Uspješniji su

Analiza podataka pokazala je kako samci brže napreduju kao osobe nego oni u vezama i manje su skloni odustati od napredovanja u životu.

Više misle sami za sebe

Isto je istraživanje pokazalo kako je na samce teže utjecati drugim mišljenjem nego na osobe u vezi.


Više su fit

Istraživanja su pokazala kako one osobe koje se nikada nisu vjenčale više vježbaju od drugih, pogotovo muškarci.

Imaju ispunjeniji život

Sociolog i književnik Eric Klinenberg rekao je kako su dobrobiti samačkog života puno veće od njegovih nedostataka. Većina samaca su ili isto ili više ispunjeni iznutra od drugih jer imaju aktivniji društveni život i više su angažirani u svojoj okolini.

Mršaviji su

Jedno je istraživanje pokazalo je kako 62% ispitanika dobilo oko 7 kilograma ili više nakon što su stupili u veze. Skoro trećina parova rekla je kako im je jedna od najčešćih zajedničkih aktivnosti gledanje televizije, a jedna petina – jesti po restoranima.

Sretniji su

Zaboravi na sve filmove i knjige o ljubavi ikada. Ako ne voliš svađe u vezama, istraživanja su pokazala kako i sama možeš biti jednako sretna kao i u vezi, ako ne i sretnija, piše Zdrava krava

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.