Edita Majić: ‘Išla sam na misu tri puta dnevno i nisam vjerovala da Bog u svoju službu poziva glumicu’

Edita Majić prije 14 godina napustila je život glumice u Hrvatskoj te postala bosonoga karmelićanka. Talentirana glumica šokirala je javnost odlukom da će ostatak života provesti u najstrožem samostanu na svijetu, a prošle godine objavljeno je da je donijela još.

Edita Majić prije nekoliko je godina dala opširan intervju časopisu Susret u kojemu je objasnila svoju šokantnu odluku i opisala svoje obraćenje koje ju je iz normalnog života odvelo u samostan.

Edita Majić, danas Edita Marija od križa, novinaru je tad rekla da je život na kazališnim daskama jednostavno nije mogao potpuno ispuniti, piše bitno net.

– Jedna predstava, druga… Jedna slika, druga… Nikad me to nije uspjelo ispuniti do kraja. Nakon predstave je uvijek ostajala praznina. Moja želja da se darujem drugima, da učinim nešto lijepo, ostala je na tome da se trud isplatio ako se bar jednoj osobi svidjelo. Bilo je premalo- rekla je Edita i otkrila da je njezin proces obraćenja trajao pet godina.

U tom periodu na misu je išla svaki dan, a ponekad i tri puta dnevno. Kaže da je osjećala poziv da postane redovnica i to odmah karmelićanka, a najviše od svega ju je mučila sumnja zbog njezinog načina života.

– Cijela moja situacija kao glumice bila je osobita jer mi se činilo teško vjerojatnim da bi Bog u svoju službu želio pozvati osobu koja je živjela potpuno drugačije od onoga kako živi jedna Bogu posvećena osoba- rekla je.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.