EKSKLUZIVNO: Povratak u 925. godinu: Škoro snimio pjesmu za show ANNO, vodimo vas na set!

Poznati i nagrađivani glazbenk Miroslav Škoro autor je naslovne pjesme RTL-ova povijesnog spektakla „Anno: Ljeta Gospodnjeg 925.“. Pjesma „Vrijedilo je“ proizišla je iz pera spmenutog autora, koji ju je je i otpjevao te snimio spot i to baš u dvorcu Ribnik, mjestu gdje će se šesnaestero kandidati showa vratiti u davnu prošlost.

Miroslav Škoro svoje je dojmove o showu “Anno” i snimanju spota za naslovnu pjesmo iznio u sinoćnjem intervjuu s voditeljem RTL Direkta Zoranom Šprajcem.

“S obzirom na to da je projekt baziran na onome što se događalo 925. godine, želio sam napraviti pjesmu koja bi odražavala ono što projekt s jedne strane jest i s druge strane malo uvesti ljude u tu legendu o dolasku Hrvata, petero braće, dvije sestre i tako dalje. I propitati te neke elementarne vrijednosti, je li vrijedno ili nije služiti kralju u datom trenutku“, kazao je Miroslav Škoro koji je spot za pjesmu „Vrijedilo je“ snimao u dvorcu u kojem će se natjecatelji ovog povijesnog spektakla vratiti u rani Srednji vijek i živjeti baš onako kako su tijekom vladavine kralja Tomislava živjeli naši preci.

„Vidio sam set i sada kada znam otprilike u kojim će uvjetima živjeti, moram priznati da su hrabri. To je deseto stoljeće, nema nekih danas osnovnih namirnica i neće to biti lagano. Ja bi se još snašao s pripremom hrane, ali bi pao na mačevanju i tim stvarima“, kazao je kroz smijeh Škoro. Kandidatima neće biti lako bez struje, vode, modernih pomagala i svih blagodati 21. stoljeća. Morati će naučiti ovladati zanatskim umijećima, sami proizvoditi hranu, naučiti glagoljicu i latinski ali i sudjelovati u viteškim igrama, piše Rtl

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.