Etikete na odjeći iz Zare otkrivaju šokantnu istinu

Da nije sve tako bajno u tekstilnoj industriji, pa čak ni u radu jednog od najpopularnijih modnih brendova u svijetu, Zari, radnici su otkrili na doista neobičan način. Naime, radnici u Turskoj koji proizvode odjeću za Zaru osmislili su kako kupcima dojaviti loše stanje u kojem rade, odnosno činjenicu da nisu dobili već tri plaće

Upravo ta poruka stoji na etiketama odjevnih predmeta koji se nalaze u Zarinim dućanima u Istanbulu, piše CNBC.

Radnici navodno spadaju pod korporaciju Bravo Tekstil, tvornici koja se nalazi u samom gradu. Njihova se proizvodnja naglo ugasila, a radnici se na ovaj način pokušavaju izboriti da dobiju svoje tri plaće koje su im poslodavci dužni, kao i otpremnine koje im jamči zakon.

Vrte milijarde, a radnicima nisu isplatili plaće Zbog toga su pokrenuli i javnu peticiju, u kojoj su objavili da su proizvodili odjeću za Inditex, koja je Zarina sestrinska tvrtka i partner.

Inditex, koji se nalazi u Španjolskoj i na tržištu vrijedi oko 97 milijardi eura, jedan je od najvećih proizvođača odjeće na svijetu. U njegovom se vlasništvu nalazi preko 7000 dućana i imaju preko 162 tisuće zaposlenika, a postali su popularni zbog jeftinije odjeće koju proizvode zahvaljujući učinkovitoj proizvodnji.

Inditex je odbio komentirati slučaj, piše Express.hr.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.