Evo jednostavnog recepta za domaći Kinder Bueno sladoled

Priprema nije zahtjevna, ali zbog vremena potrebnog za zamrzavanje, malo je trajnija.

Sastojci

  • 1 šalica punomasnog mlijeka
  • 1 šalica slatkog vrhnja
  • 1 šalica Nutelle
  • 2 žumanjka (svježa)
  • 8 štangica Kinder Buena (4 pakiranja), može i manje, po ukusu*napomena: mjera je šalica od 2,5 dcl

Priprema

  1. Mikserom istucite žumanjke, a budući da ostaju termički neobrađeni, važno je da jaja budu svježa.
  2. Jajima dodajte slatko vrhnje, a nakon malo miksanja i Nutellu.
  3. Pola Kinder Buena nasjeckajte i umiješajte u smjesu, te ju premjestite u plastičnu posudu i stavite u zamrzivač. Smjesu u zamrzivaču miješajte svakih pola sata, kako bi sladoled ostao kremast. Ako imate aparat za pravljenje sladoleda, možete ovaj sladoled pripremiti i uz pomoć njega.
  4. Prilikom posluživanja sladoled posipajte ostatkom komadića Kinder Buena, piše srednja.hr

Foto:ilustracija

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.