FOTO: BOŽIĆ U RAZVOĐU: Dođite i razgledajte zimsku bajku u Agroturizmu Duvančić!  

Marko Duvančić iz Razvođa podno Promine na svom je imanju u Pilipovim dvorima ovih blagdana pripremio pravu zimsku bajku. Imanje je osvijetlio  tisućama šarenih lampica, ukrasio božićnim dekoracijama te vrata svog Agroturizma otvorio svim ljudima zainteresiranim da doznaju kako se adventsko vrijeme nekada provodilo u Promini.

pilipovi dvori razvodze marko duvancic 9

pilipovi dvori razvodze marko duvancic 22

Svoju zimsku priču obitelj Duvančić nazvala je ‘Božić u Razvođu’ te svakog vikenda u adventu za sve posjetitelje pripremila razne događaje.

-Već dugi niz godina planiramo da ljudima u ovo adventsko vrijeme približimo duh Božića, kako se živjelo u Promini, kako se ovdje slavio Božić…Nažalost prije nije bilo mogućnosti i ove godine se ukazala prilika da malo okitimo gospodarstvo da napravimo taj božićni ugođaj. Startamo od sljedeće nedjelje od 16 sati. Svakog vikenda u adventu otvoreni smo za prijem gostiju i djece te ćemo ih uputiti u običaje kako se na ovom području slavio Božić – govori nam vlasnik Pilipovih dvora i jedan od najpoznatijih proizvođača vina u Hrvatskoj, Marko Duvančić.

pilipovi dvori razvodze marko duvancic 7

U Promini je svaki vikend adventa imao neko svoje događanje, a osim toga u Pilipovim dvorima najmlađi će moći razgledati jaslice, čitat će im se božićne priče, bit će tu i živi Djed Božićnjak kojem će mališani moći pisati pisma, dok se odrasli mogu zabavljati na igralištu ili uživati u kuhanom vinu, čaju i ostalim domaćim proizvodima tipičnim za ovo doba godine.

pilipovi dvori razvodze marko duvancic 15

pilipovi dvori razvodze marko duvancic 17

 

pilipovi dvori razvodze marko duvancic 29

-Htjeli smo da se duh Božića malo proširi osim na ona dva-tri dana, Badnju večer, Božić i Stipanje već da traje malo duže. Cilj nam je produžiti sezonu, ali istodobno afirmirati djecu prema ruralnim krajevima, da osjete i vide da se u ruralnim krajevima može živjeti te da i ovdje može biti zabavno – kaže Duvančić.  Jednu su prostoriju na imanju kompletno ukrasili u stilu radionice Djeda Božićnjaka na Sjevernom polu.  Duvančić priznaje kako to prije nije bilo ustaljeno u našim krajevima, ali zahvaljujući televiziji i ostalim modernim ‘čudima’ ustalilo se mišljenje da to tako izgleda pa su, govori nam, jednostavno i to morali prikazati.

pilipovi dvori razvodze marko duvancic 20

pilipovi dvori razvodze marko duvancic 19

Osim toplog blagdanskog ugođaja neka vam motiv za odlazak u Razvođe na obiteljski izlet bude prekrasna priroda i potpuni mir neopterećen gradskom vrevom koji vas tamo čekaju.

pilipovi dvori razvodze marko duvancic 8

Svjež zrak, životinje, senzacionalan pogled na Prominu, a kada vam bura ohladi obraze uživati možete u staroj kamenoj kućici uz kuhano vino i vatricu…Dovoljno za odmor, zar ne?

Pogledajte FOTOGALERIJU:

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.