FOTO: Deni Design na izložbi u Beču: ‘Sa mnom putuju i moji atomi’

Više od deset godina, točnije od 2004, Danijel Hrg je prepoznatljivo umjetničko lice Šibenika koji nas oduševljava svojim nakitom. Nakit koji je sve samo ne svakidašnji, jednostavnost formi pretočena u jedinstvene oblike rađene sa energijom koju ne može uspavati ni zima dalmatinskog grada.

deni design5

Znanstvena fantastika je ono što dominira u izradi nakita, a s najnovijom kolekcijom će se predstaviti na izložbi u Beču od 30. studenog do 4. prosinca. Deni Design je osvojio srce Šibenika, a sada je na redu Austrija i to u najljepše moguće vrijeme – ono adventsko.

deni plakat

 

-Prijateljica iz Beča me pozvala na ovu izložbu i to je u biti moja prva izložba izvan Šibenika. Sam nakit prelazi u art nakit, u domenu instalacije. Na izložbi će se predstaviti naš četvero izlagača, a ovo predstavlja veliki korak za mene i Deni Design. Skoro dva mjeseca se pripremam za ovu izložbu, ali i usporedno s tim radim i na nakitu za dućan – priča nam Danijel koji iza sebe ima nekoliko samostalnih izložbi u Šibeniku.

Vrpce, metali, dijelovi morskih jedara i guma su materijali koje koristi u svojoj izradi oblikujući ih u geometrijsku formu jedinstvene osebujnosti. Inspiraciju je pronašao u futurizmu preispitujući prolaznost vremena i tehnološku sadašnjost i budućnost.

deni design1

deni design2

deni design3

deni design4

Nakit koji je više od toga, umjetničko djelo koje u sebi krije priču čovječanstva.

S Danijelom, kojem inspiracije ne nedostaje, u Beč putuju i njegovi već poznati atomi.

deni atom

Internacionalna izložba je veliki profesionalni korak i sigurno temelj za daljnji razvoj u osobnom i profesionalnom smislu. Umjetnik osebujnog karaktera koji je davno sebi obećao da će biti drugačiji od drugih i svojim klijentima nudi upravo to – nešto drugačije i unikatno. Svaka osoba je posebna, ničija kopija proizvedena serijski na traci. Tako je i sa Deni Design nakitom.

-Posebno bih htio zahvaliti fotografu Ninu Šoliću, 2fg studiju za izradu kataloga i, naravno, Ireni Baranić na predgovoru. Veselim se ovoj izložbi jer u životu treba sve probati. Najgore je kada dođemo u neke godine života i pitamo se zašto to nisam napravio. Što bi bilo, kad bi bilo. Mislim da svi trebamo biti ustrajni u onome što radimo i ostati svoji koliko god to značilo da iskačemo iz okoline – objašnjava Danijel.

foto: Nino Šolić

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.