FOTO: Genijalne ilustracije za kojima je internet poludio

Jedan od razloga zašto volimo lutati tim primamljivim bespućem interneta jest gotovo svakodnevno otkrivanje intrigantnih mladih umova koji koriste sva sredstva kako bi se izrazili. Spajaju nespojivo, miješaju kontrastno, intrigiraju dovitljivošću i kritiziraju poigravajući se s duhovitošću često protkanom sarkazmom.
 
Naše posljednje otkriće i autor koji bi se uklopio u ovaj opis jest japanski grafički dizajnerShusaku Takaoka. Kroz svoje šaljive ilustracije kreativac se osvrće na moderno vrijeme u kojem smo svi, priznali to ili ne, konzumeristički nastrojeni i umreženi do posljednjeg atoma. Shusakuu nije strano kombiniranje pop kulture s klasičnom umjetnošću, pa se tako na njegovim vizualima mogu vidjeti djela Van Gogha u društvu Clinta Eastwooda, Mondriana, Picassa, kao i Uma Thurman, Chanel… Humora ne manjka u ovim vizualima s porukom, pa ne čudi kako su se neke ilustracije već počele viralno širiti tim istim internetom kojim su, djelomično, i inspirirane.
Rad Shusaku Takaoka možete pratiti na njegovom Instagram profilu, a mi vam donosimo naše favorite.
ilustracije
ilustracije
ilustracije
ilustracije
ilustracije
ilustracije
ilustracije
ilustracije
ilustracije
ilustracije
ilustracije
ilustracije
ilustracije
foto: Instagram (@shusaku1977)
Izvor: fashion.hr

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.