FOTO: IDEJA ZA LAGANU VEČERU: Pesto genovese!

Ako vam je ponestalo ideja što kuhati, evo jedne: pesto genovese je nevjerojatno lak za pripremu, a okus mu je fantastičan.

pesto3

Internet obiluje raznim receptima, a mi smo za vas pronašli najjednostavniji. Iako talijanska tradicija nalaže da u pesto idu pinjoli, zbog cijene pinjola  mnogi će odustati od pesta. Nemojte – pinjole zamijenite bademima koje ste prethodno kratko prokuhali kako biste ih mogli oguliti. Okus se neće značajnije mijenjati, a novčanik će vam biti itekako zahvalan.

pesto1

SASTOJCI ZA 4 OSOBE

10 dkg oguljenih badema

vrećica parmezana

nekoliko šaka listova svježeg bosiljka

sol, papar i dvije/tri žlice maslinovog ulja

PRIPREMA:

Pomiješajte sve sastojke i smiksajte multipraktikom – ne može jednostavnije.

pesto2

Poslužite s tjesteninom ili namažite na tostirani kruh i uživajte! Dobar tek!

pesto4

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.