FOTO Jakovu Biliću Nagrada hrvatskog glumišta za najbolju mušku ulogu

U Hrvatskom narodnom kazalištu u Zagrebu održana je dodjela Nagrada hrvatskog glumišta za najbolja umjetnička ostvarenja u 2016. godini.

glumiste3

glumiste4

glumiste1

Mladi šibenski glumac Jakov Bilić osvojio je priznanje struke za najbolje umjetničko ostvarenje u opereti/mjuziklu  za ulogu Đure Bedare u mjuziklu ‘Matilda’.

– Mi smo malo kazalište, a 106 ljudi je radilo ovo predstavu. Hvala svima, a najviše članovima naše dramske radionice koja nosi ime naše pokojne kolegice Ivane Jelić – kazao je vidno uzbuđeni Jakov kojemu ovo nije bila jedina nominacija.

Šibenski glumac bio je nominiran i u kategoriji za izuzetno ostvarenje mladih umjetnika do 28 godina za ulogu za ulogu Lovre Crnogaće, Lažljivca u predstavi HNK u Šibeniku Laživac

jakov

 

 

Podsjetimo, HNK u Šibeniku je bilo nominirano u čak pet kategorija.

U kategoriji za najbolja umjetnička ostvarenja opereta/mjuzikl, za najbolju operu/operetu u cjelini nominiran je bio mjuzikl ‘Matilda’ Marijane Nole i  Nene Belana prema romanu Roalda Dahla i režiji Nine Kleflin u izvedbi HNK u Šibeniku.

Za najbolje redateljsko, dirigentsko ili koreografsko ostvarenje- opereta/mjuzikl nominirana je bila Nina Kleflin za režiju mjuzikla ‘Matilda’,  dok je za najbolje umjetničko ostvarenje u opereti/mjuziklu nominirana bila Maja Kovač upravo za ulogu Matilde.

Same nominacije su već velika nagrada kazalištu koje ponosno može stajati uz bok s ‘najjačim’ hrvatskim kazalištima, komentirala je ravnateljica kazališta Maja Trlaja nakon što je Društvo hrvatskih dramskih umjetnika na konferenciji za novinare obznanilo imena nominiranih za ovogodišnju Nagradu hrvatskog glumišta.

 

keke4

ke

keke1

k

 

Mjuziklom ‘Matilda’ otvoren je 55. Međunarodni dječji festival u Šibeniku, a od tada je izveden na kazališnim daskama u brojnim hrvatskim gradovima. U listopadu je mjuzikl ušao u stalni repertoar HNK u Zagrebu gdje će se prikazivati dvaput mjesečno od siječnja do lipnja.
Šibenska predstava oduševila zagrebački HNK: ‘Matildu’ će metropola gledati do lipnja!

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.