FOTO: Kako je Hrvatski klub putnika naletio na Funcute na ‘krovu svijeta’ u Tadžikistanu

– Vozimo se po Pamiru, na perzijskom “krov svijeta”, kad puno misto Funcuta. I ja se čudim, pa di bi bili ako ne na krovu svijeta – napisao je danas na svojem profilu Nikola Baraka, dio zagrebačko – šibenske ekipe Hrvatskog kluba putnika koja je prije nekoliko dana krenula u novu avanturu džipom koji ih je čekao u Tadžikistanu.

baraka

baraka1

 

Ekipa koju čine Šibenčani Nikola Baraka i Marko Plenča Mudrić, te Zagrepčani Tomislav Oršolic, Ati Salvaro i Nevene Palecek-Papageno, kojeg će se neki sjetiti iz 90-tih jer je bio dio dance scene, te napisao Cetinskom i nekoliko pjesama od kojih je najpoznatija “23.prosinca”,  21. travnja je krenula u avanturu osvajanja ‘krova svijeta’ Pamiru u Tadžikistanu.

Kako napreduje put koji je započeo u Dušanabeu, gdje se ekipa Kluba putnika sastala, te jesu li naišli na kakve probleme na ovoj ruti, pitali smo Baraku.

baraka2

baraka5

– Evo nakon 3 dana vožnje po makadamu u Tadžikistanu uz afganistansku granicu koju tvori uska rijeka Panj, na prvu zvuči opasno, ali uopće nije tako jer ljudi žive svoje živote i nitko nije skretao previse pažnje na nas. Cesta je bila jako loša, 800 km makadama smo prolazili. Skoro 30 sata čiste vožnje uz spavanje u mjestima uz cestu. Prekrasna netaknuta priroda i prvilegija da sami uživamo u njoj što nije slučaj sa ostalim sličnim svjetskim destinacijama koje su prepune turista. Sad smo u Osh, mjestu gdje smo prošle godine završili Samarkand Overland Expedition i sljedeće dane nastavljamo prema Biškeku i Kazahstanu – opisao nam je Baraka dosadašnji put koji nije krio oduševljenje krajolikom i netaknutom prirodom.

baraka6

baraka7

baraka4

baraka3

Povratak s avanture je 6. svibnja, a ekipi želimo sretan ostatak puta koji je pred njima!

 

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.