FOTO: Magična francuska ljeta u ljetnikovcu Brigitte Bardot

Slavna francuska glumica Brigitte Bardot uselila se u ovu kamenu kuću iz 13. stoljeća davne 1958. godine i izazvala pravu pomutnju među lokalnim stanovništvom, pogotovo među muškom populacijom. Navodno su se mladići penjali na okolno drveće kako bi uhvatili barem jedan brzi pogled na jednu od najljepših žena na svijetu dok se sunča kraj svog bazena.

brigit 1

Ova predivna građevina nalazi se u blizini malog seoceta Peymeinade u jugoistočnoj Francuskoj i to na Azurnoj obali, samo 30 minuta udaljenosti od Cannesa. Brigitte Bardot iznajmljivala je ovo zdanje kao ljetnikovac koji se sada prodaje za čak šest milijuna funti. U razdoblju od 1998. do 2011. godine ovaj je kompleks obnovljen i predstavlja istinsku oazu privatnosti.

brigit 9

Na posjedu se nalaze dvije zgrade izrađene od kamena. Glavna zgrada u sebi skriva dnevnu sobu s izvornim kaminom iz vremena Luja XIV. i francuskim vratima koja vode na terasu. Kao jedna od osam spavaćih soba, glavna soba ima salon s kaminom i knjižnicom te privatnu terasu. S terase se pruža pogled na dojmljivu panoramu zelenih brdašca.

brigit 6

Od glavne kuće stepenicama se može doći do velikog infinity bazena. Okolno dvorište prepuno je stabala citrusa, maslina i čempresa, a na samom posjedu nalaze se raskošni  vinogradi. Uređeni vrtovi upotpunjeni su jezercima, a dodatni element luksuza predstavlja golemi jacuzzi koji može primiti čak 16 ljudi.

brigit 2

brigit photo 3brigit photo 2

brigit 10

brigit 13

brigit 4

izvor: jutarnji.hr

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.