FOTO MATE GOJANOVIĆ Model iz šibenske Dubrave čiji je san raditi za svjetske modne kuće

Svijet mode nije rezerviran samo za žene, a svoje mjesto u njemu pokušat će pronaći i Mate Gojanović, 21- godišnjak iz Dubrave kod Šibenika koji ima želju jednog dana raditi ko model za svjetske modne kuće.

Mate je završio Turističko-ugostiteljsku školu, smjer kuhari, no kuhača mu ipak nije prvi izbor.

mate-gojanovic

– Po zanimanju sam kuhar, ali time se trenutno ne bavim. Moja okupacija je trenutno ugostiteljstvo te u skoroj budućnosti otvaram kafić u Dubravi – kaže nam Mate čija je prva ljubav ipak svijet mode.

U tom svijetu je relativno nov i nekog većeg iskustva još uvijek nema jer je prve korake napravio u svibnju ove godine.

Ove godine je sudjelovao na natjecanju Elite Model Look gdje mu je ponuđen ugovor.

mate-gojanovic1

– Nakon što sam prošao na regionalnom castingu, član žirija mi je ponudio ugovor. Učlanio  sam se u modnu agenciju Relatum i konkretne planove za budućnost još uvijek nemam, no svakako bih volio raditi za neke svjetske modne kuće. Mislim da u Hrvatskoj nemam neku svjetlu budućnost na tom području. Što se tiče Šibenika, ne mogu reći da sam upoznat sa šibenskim manekenima jer nisam sudjelovao na lokalnim događanjima, a i nisam primijetio da traže muške modele – nastavlja Mate koji smatra da Šibenik u modnom smislu funkcionira jako loše.

mate-gojanovic2

Šibenčani ne izlaze iz svoje ‘sigurne zone’ i nekakvih okvira koje je odredila većina, smatra Mate.

Kako u sportskom, tako i u modnom svijetu, uspjeh se postiže kada se krene jako rano, pa smo upitali Matu nisu li mu godine možda prepreka.

– Mislim da u današnje vrijeme najbolje prolaze oni koji krenu s 14 ili 15 godina jer to većina dizajnera i traži. Ipak, siguran sam da ima i onih kojima su upravo dvadesete idealne, tako da mislim da se može uspjeti čak i u ovim godinama – smatra naš sugovornik.

Dok je Šibenik iznjedrio veliki broj uspješnih menekenki i ženskih modela, muški spol nikada nije bio pretjerano zastupljen, potvrdio nam je to i Željko Koloper Keke, koji je modnoj agenciji Leona posvetio više od dvadeset godina života.

Tko zna, možda će upravo Mate biti taj koji će probiti led i postati poznato ime u modnom svijetu, a samim time i ambasador našeg kraja.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.