'Pustio sam joj pjesmu i izvadija prsten'

FOTO Matina prošnja Marijane romantična je priča godine – ruža iskopana u zemlji, dron, svijeće, suze i ČikolaFoto: Sanja Lydia Kulušić
Pratite nas i na društvenim mrežama:
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Valentinovo jest prošlo, za romantiku uvijek ima mjesta, a ova priča s kanjona Čikole doista jest jedna od najromantičnijih koju smo napisali.

Marijana Grozdanić i Mate Malenica upoznali su se na Čikoli, a upravo je tamo Mate odlučio kleknuti i zaprositi svoju dugogodišnju djevojku. Početak njihove priče povezan je sa ziplineom, gdje je Mate radio, a Marijanin rođak predložio joj je da zajedno isprobaju to iskustvo.

– Moj rođak se odma spustija, a mene je uvatila panika. Čekala san da se vrate na početnu točku, a iako san bila sva ustrašena, već mi je bilo ža šta se nisam spustila. Onda je doša Mate i reka ‘ajmo skupa’. Mate me osvojia na prvu jer je bija pravi ‘gentleman’. Uskoro smo postali Facebook prijatelji, pa su krenile kave i rodila se ljubav – počinje Marijana.

Nakon nekoliko godina veze i završetka fakulteta za lovstvo i zaštitu prirode, Mate je odlučio da je vrijeme za kupnju prstena. Kaže kako to nije bio lak zadatak.

– Obišao san nekoliko zlatarni i ništa mi se nije svidilo. Zvao sam njezinu rodicu Nikolinu, a nakon šta se ni nas dvoje nismo mogli dogovoriti šta ćemo, pomogao mi je kolega s faksa. On mi je preporučio jednu zlatarnu u Zagrebu. Doša san tamo i opet mi se ništa nije svidilo. Ali, onda mi je zlatar pokazao retro stil i krajičkom oka sam ugleda ‘taj’ prsten. Datum je bio 24. siječnja, vraća san se iz autobusom iz Zagreba i razmišlja kako ću je zaprosit. Sitija san se da smo u početku veze šetali kanalom sv. Ante i vidili smo natpis ‘Just do it’. Odma san zna da to moran uključit. U to vrime sam sluša pismu ‘The rose’ i jedan stih mi se posebno urezao, a kako sam pismu sluša na ‘repeat’ Marijani je počela ić na živce. Tad sam zna da ću iskopat ružu u zemlji i stavit svjećice – priča nam Mate.

 

Ruža mu nije imala smisla bez drona, i onda se dosjetio fotografkinje Sanje Lydie i njezine ekipe.

– Dogovorili smo dron, fotografiranje, a lokacija je odabrana jer to mjesto za nas ima posebno značenje. Uz ružu sam uključio potragu za predmetima koji obilježavaju neke važne trenutke iz naše veze. Ružu sam kopa sedam dana i punio je materijalom koji gori, a nabavio sam i 500 svijeća kojima sam ispisao ‘Just do it’ – kaže Mate.

Šaljivi dio je da je Marijana odmah shvatila da se nešto čudno događa. Na sicu automobila je našla kartu s nekoliko točaka i uputila se u potragu za blagom.

– Kako tamo obično šetamo, mislila sam da mi je pripremio nekakvo iznenađenje, što je njegov običaj, no ovo mi nije palo napamet. Mislila sam da je napravio hranilicu za tice. Ja sam krenila prema naprid, a on je ostao iza i pričao na mobitel. Vidim, pritrčavaju iza smrika neke ‘nindže’. Kad ono, izlazi kamerman, izlazi Sanja sa fotoaparatom. Već mi je bila knedla u grlu, ali sve san točke morala obavit do kraja. Onda sam skužila dron – smije se Marijana.

Mate kaže da su dvojica pomoćnika skoro zaspala na suncu i da nije gorila niti jedna od 500 svijeća.

– Nema veze, tako to obično bude da planovi ne idu baš onako kako smo zamislili. Uveo sam je u sredinu ruže koja nije u potpunosti gorila. Pustio sam joj pjesmu i izvadija prsten. Kako se stvari nisu odvijale po planu, meni je bilo sve lakše. Kleka sam i nisam stiga nit pitat, a njoj su ruke već poletile na prsten – smije se Mate.

 

 

Marijana više nije mogla suspregnuti emocije.

– Počela sam plakati čim mi je da naše slike, ovo je bilo baš posebno. Odma su nam se javili prijatelji i poznanici, svi su oduševljeni Matinom idejom, a dečki koji su mu pomogli dobili su ideje za iznenadit svoje cure i žene. Ja sam imam problem, jer ko će ga iznenadit nakon ovakve prošnje – kaže.

Planova za vjenčanje još nema.

– Sad se moramo malo opustit. No, ono što je svakako plan je oziđati ružu da ostane trajna uspomena. Virujem da ću za vinčanje uspit napravit još veći bum – zaključuje Mate.

Do tad će ovaj zaljubljeni par raditi sve ono u čemu su i dosad uživali – planinariti, loviti ribu, družiti se s ekipom i na nekom brdu pojesti pečenu koku s majonezom i zaliti je pivom.

 


Pratite nas i na društvenim mrežama:
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.