FOTO: Organizatorica vjenčanja Martina Batinica: ‘Zaspim i budim se s vjenčanjima’

Pratite nas i na društvenim mrežama:
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Često čujemo da je dan vjenčanja najsretniji dan u životu, dan koji se pamti cijeli život i kad želimo da sve prođe savršeno. Na neke stvari ne možemo utjecati, koliko god htjeli, kiša će padati kada najmanje želimo, ali to su stvari koje ne mogu pokvariti dan kada se slavi nečija ljubav.

love story3

Organizirati vjenčanje nije mala stvar, treba paziti na milijun stvari, pobrinuti se da sve ide svojim tokom i često buduće mladenke zaborave uživati u tom danu jer su im misli okupirane sa milijun i jednom sitnicom. Jesu li ukrasi na mjestu, hoće li torta doći u obliku kakav smo htjeli, kakva će biti rasvjeta i da li je svinjetina dobro pečena( dobro, oko toga će se vjerojatno više misliti mladoženja). U svijetu je odavno postao trend sve to prepustiti u ruke profesionalnom organizatoru vjenčanja koji će poslušati sve želje ‘bride to be‘, potruditi se da sve bude onako kako treba biti i biti velika potpora u svemu ovome. A ako što pođe po krivu, znamo na koga ćemo vikati : )

U Šibeniku je prije točno godinu dana otvorena agencija za organiziranje vjenčanja ‘Love Story’ iza koje se krije mlada poduzetnica Martina Batinica.

martina batinica

– Sada već ima  preko pet godina od početka moje ideje da otvorim agenciju za organizaciju vjenčanja. Nisam htjela žuriti, već sam detaljno sve razradila kako bi što bolje mogla obavljati taj posao. Sama želja je nastala iz moje ljubavi prema samom činu vjenčanja. Uživam kad vidim ljubav između dvoje ljudi, a sama organizacija mi je veliko zadovoljstvo kao i izazov da svaki put napravim nešto drugačije i posebno. Samo iskustvo stvarano je otprije. Uvijek sam bila u doticaju sa vjenčanjima ali i sa organizacijom drugih događaja – priča nam Martina.

Na putu od same ideje do realizacije nije naišla na neke prepreke pa je tako i sva papirologija prošla glatko.

U susjednim nam gradovima, Splitu i Zadru, postoji veliki broj takvih agencija, no u Šibeniku je nepostojanje iste takve bio samo dodatan poticaj našoj sugovornici da pokrene vlastiti posao.

Što točno znači organizirati vjenčanje, podrazumijeva li to sve korake ili samo pojedine segmente velikog dana, Martina nam je objasnila:

– Nudimo organizaciju vjenčanja u inozemstvu u gradu u kojem klijenti zažele te radimo apsolutno sve za naše klijente, od prijevoza, smještaja, same ceremonije vjenčanja(dogovor s matičarem ili crkvom),uređivanja papirologije, cvijeća i svih ostalih dekoracija, glazbe, make up-a ,frizure te fotografa i večere. Osim toga klijenti dobiju na poklon detaljne upute svih atrakcija te dobrih restorana, muzeja i svega što vrijedi posjetiti u gradu u kojem se vjenčaju.

love story9

love story7

love story6

Što se tiče vjenčanja u Hrvatskoj  nudimo kompletnu uslugu s organizacijom i do najsitnijih detalja, ali isto tako mladenci mogu od nas tražiti samo dio usluga za koje misle da im od nas trebaju. Također imamo uslugu koordinatora na vjenčanju čija je uloga da na sam dan vjenčanja preuzme sve odgovornosti i mladencima i njihovoj rodbini omogući potpuno bezbrižan dan. Organiziramo djevojačke i momačke večeri kao i sve ostale proslave. I tu je još usluga održavanja obreda simboličnog vjenčanja. Za one koji ne znaju, to je ceremonija održavanja obreda vjenčanja za one koji su se već vjenčali kod matičara ali nisu radili proslavu vjenčanja.  Na taj dan same proslave održi se ceremonija za goste koja je i individualno napisana i ustvari izjava ljubavi i vjernosti među partnerima pred svjedocima i ne razlikuje se bitno od pravog vjenčanja. Nudimo još i unikatne vjenčane bukete od tkanine posebno izrađene za svaku mladenku, a od sljedeće godine ćemo imati posebno dizajnirane i jako zanimljive pozivnice pa čak i origami pozivnice ali o tome ćemo početkom nove godine.

love story4

love story

Bitno je napomenuti da je svako vjenčanje jedna nova priča i svaka organizacija je jedinstvena i prilagođena mladencima tako da kod nas ne postoje već gotove ponude vjenčanja jer smatram da osobnost mladenaca mora biti prepoznatljiva taj dan – objašnjava.

ls

Kod Šibenčana i dalje vrijedi ona ‘uzdaj se u se i u svoje kljuse‘ pa tako pun potencijal i blagodati koje nudi agencija za organizaciju vjenčanja nisu prepoznati u potpunosti, ali kada je riječ o organizaciji inozemnih tu je povjerenje klijenata stopostotno.

Martini se tako dosta javljaju i klijenti sa drugih područja, pa je tako surađivala s onima iz Zagreba, Splita i Istre jer je tu profesionalno organiziranje vjenčanja nešto normalno.

love story1

– Ipak mogu reći da sam jako zadovoljna dosadašnjim radom i nadam se da ćemo tako nastaviti i u sljedećoj godini – ne krije ipak svoje zadovoljstvo.

Na pitanje koliko traje samo organiziranje vjenčanja, Martina odgovara:

– Sam proces organizacije traje dosta dugo ili jako intenzivno u kratko vrijeme pa se moji susreti sa klijentima pretvore u lijepa druženja i stvore se neka nova prijateljstva tako da mi svi prirastu srcu. Teško je izdvojit samo jedno jer su sva bila zaista različita. Prvo vjenčanje u snježnom New Yorku naravno da mi mora ostat zauvijek u pamćenju, ništa manje interesantno nije bilo ni vjenčanje u Dubai-u, pa naš veličanstveni Dubrovnik u kojem sam također radila posebna vjenčanja.

ls1

love story2

love story5

love story8

A u Šibeniku, moram priznati ,da je vjenčanje na Kornatima bilo zaista posebno usprkos prijetnji kiše i vjetra sve je utihnulo kad se obred održavao i bilo je stvarno prekrasno.

Martina je udana i ima dvoje djece. Njezin najsretniji dan u životu je bio prije osam godina kada se nije bavila ovim poslom.
– Sigurno bi sad s 34 godine radila drugačije vjenčanje nego onda s 26 godina. Ali nikad ne bih mijenjala ono što sam imala jer to je bilo baš onako kako je trebalo za taj dio mog života. Puno puta pregledam snimku sa vjenčanja i uživam. Ali za ništa nije kasno pa tako sad imam neke želje koje opet mogu ostvariti kroz proslave obljetnica vjenčanja – ne isključuje mogućnost organiziranja vlastitog obreda. Možda za jubilarnu desetu godišnjicu, nikad se ne zna.

martina batinica1

Ovaj posao joj se nalazi na prvom mjestu, iako je i dalje zaposlena u Gradskom parkingu, ali sva energija i vrijeme je posvećeno organiziranju vjenčanja.

Zaspim  i budim se s vjenčanjima – smije se Martina.

*Foto: Jasmin Fazlagić, Miro Celic, Nino Stojić, Barbara Tursan Mišić, Nino Šolić, Dolores Bura


Pratite nas i na društvenim mrežama:
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.