FOTO: TERENSKA NASTAVA: Drugaši Katoličke škole iz Šibenika u posjetu frizerskom salonu ‘Family’

Učenici 2.a razreda Katoličke osnovne škole u Šibeniku danas su dio svoje nastave proveli izvan učionice. Učiteljica razredne nastave Marina Jurin odvela ih je na terensku nastavu u sklopu predmeta ‘priroda i društvo‘.

-Obično pitamo roditelje djece iz razreda, ako imaju nekakav obrt, da im dođemo u posjet – rekla nam je učiteljica Jurin odmah na početku priče.

Budući da djeca trenutačno uče o raznim zanimanjima za koje će se možda negdje u budućnosti i sami ozbiljnije zaintresirati, učiteljica Jurin, ovog puta, odvela ih je u frizerski salon ‘Family’ na Brodarici gdje ih je s veseljem dočekala vlasnica Meri Kardum u društvu kolegice, vizažistice Katarine Maglov.

katolicka skola terenska nastava  (1)

Dvadeset učenika Katoličke škole (jedan razredni kolega danas im je izostao) upoznavalo se s frizerskim zanatom čijim su se čarima posebno radovale djevojčice no nova frizura razveselila je i dečke.

-Djeca su postavljala razna pitanja. Svašta su htjeli doznati. Zanimalo ih je i koliko treba učiti, koliko dugo treba da bi bio frizer. Bilo je to opće oduševljenje kod djece – priznaje nam učiteljica. Kako i ne bi kad su, osim praktične nastave, učenja na licu mjesta, djeca dobila pranje kose, nove frizure, a djevojčice su imale i svoje prvo profesionalno šminkanje.

katolicka skola terenska nastava  (2) katolicka skola terenska nastava  (3)

-Bilo im je to iskustvo više. Znaju da se treba pomučiti da se do nečeg dođe, ali kad to vide na licu mjesta onda i bolje zapamet. Kad imamo terensku nastavu, danima je iščekuju – kaže nam učiteljica za svoje vrijedne mališane.

Nakon posjeta frizerskom salonu ‘Family’, mališane čeka i radni posjet nekolicini obrtnika čije su se radnje još uvijek zadržale duž Kalelarge u samom centru Šibenika. Postolari, stolari, urari uskoro očekuju posjet mališana punih želje da nauče nešto novo i to na terenu.

meri terenska nastava 1 (1) meri terenska nastava 1 (2) meri terenska nastava

 

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.