FOTO: Tom Samotnjak: On nam donosi surovu ljepotu prirode u topli dom

Tom Samotnjak‘ je naziv Facebook stranice napravljene sa željom da se podijele fotografije netaknute prirode planina i naše okolice, mjesta gdje mnogi nisu ni bili, a na ovaj način ih mogu doživjeti.

tom samotnjak

tom samotnjak1

tom samotnjak2

tom samotnjak3

tom samotnjak4

 

Iza stranice se krije zaljubljenik u planinarstvo i planinu koji broji više od četrdeset godina iskustva po zabačenim kutovima našeg kraja, kraja bogatog svim ljepotama ovog svijeta.

– Mnogi to i ne primjećuju, a mnogi su radoznali ali se ne usuđuju to vidjeti iz blizine te me to i ponukalo da napravim svoju stranicu. Stranicu koja će ljudima približiti svu tu surovu ljepotu u topli dom. Fotografija je sa mnom otkad su i planine i pustolovine u meni. Puno puta je fotografija i bila ta koja me vukla tamo negdje gdje su rijetki kročili. Možda se njoj i trebalo i više posvetiti ali to je dvosjekli mač. Ili praviti savršene fotografije te gubiti puno vremena s tim na turama ili proći što više i vidjeti Zato moje fotografije nastaju u koraku i trenutku pa skoro mogu reći da sam profesionalni planinar i fotograf amater – rekao nam je Tomislav Prpa, ima koje se krije iza objektiva koji nam približava one dijelove našeg kraja za koji i ne znamo da postoji.

tom samotnjak9

tom samotnjak5

tom samotnjak6

 

tom samotnjak7

tom samotnjak8

 

Prekrasne fotografije koje nam Tom donosi možda ponukaju u nekima od nas da se ohrabrimo i okušamo u planinarenju jer iako slika govori tisuću riječi, onaj trenutak kada se nešto doživi je trenutak koji traje vječno u našem sjećanju. Osjećaji, mirisi i zvukovi su nešto što ni najbolji fotoaparat ne može uhvatiti, iako je Tom jako blizu tom savršenstvu.

tom samotnjak10

 

tom samotnjak12

 

tom samotnjak14

 

 

 

Foto: Facebook Tom Samotnjak

 

 

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.