FOTO: VODIČKA MAJSTORICA ZA CVIJEĆE I INTERIJERE: Ispunjavam sve želje mladenki, a najneobičnija je bila – puni stolovi zlatnih ribica

28-godišnja Danijela Juričev Martinčev prije pet godina odlučila se postati mlada poduzetnica i sa svojim je suprugom Vickom u Vodicama otvorila cvijećarnu. Tako su, kaže, htjeli spojiti ugodno s korisnim i dokazati, u prvom redu, sami sebi, da je zaista moguće raditi ono što voliš, a pritom financijski pristojno egzistirati.

Danijela je po struci cvjećarka koja je već tada, u školi, počela dobivati pohvale za svoju kreativnost, a kada su ona i suprug prenamijenili jednu staru garažu, krenuli su – od nule.

danijela2

-U početku nisam imala prevelika očekivanja. Bila sam u tome nova, nitko me nije poznavao što se poslovnih krugova tiče i baš zato što je konkurencija velika, trebalo se, naravno, dokazati. Tada sam već znala da se moram istaknuti, biti drugačija od drugih. Priznajem, u početku sam malo paničarila, bojala sam se hoćemo li uspjeti, ali zato je tu bio suprug koji me u tim situacijama ohrabrivao – prisjeća se na samom početku razgovora Danijela koja, nakon što se uvjerila da je otvaranje obrta ipak bila dobra ideja, odlučno tvrdi da se od istoga itekako može živjeti.

-Bezobrazno bi od mene zvučalo kada bih rekla da se od ovoga ne može živjeti. Moj je moto da, onoliko koliko se osoba posveti svom poslu, toliko od njega može i očekivati. Po prirodi sam takva, uvijek zadovoljna onim što imamo – kaže nam skromno Danijela koja je u međuvremenu počela uređivati i interijere, ali cvijeće je ipak, tvrdi, prva ljubav.

-Uređenje interijera moja je druga strast. To mi nekako ide jedno s drugim. Zapravo je ovo drugo počelo kada smo otvorili cvjećarnu tako da, kada bih morala izabrati što mi je draže, odabrala bih ipak cvijeće. Taj moj mali prostor toliko me inspirira. Još se ne možemo u potpunosti posvetiti uređenju interijera jer to iziskuje dosta vremena a olakotna je okolnost što suprug i ja obično imamo isti ukus što se cvijeća, ali i uređenja prostorija tiče.

danijela3

Najviše nas inspirira rustikalni stil, obožavamo drvo bilo gdje u kući. Taj spoj drva i novoga daje toplinu u domu. Također, nismo za jake boje jer to remeti mir u očima. Više smo za neutralne stvari i boje – sa strašću o svojim najdražim hobijima govori Danijela kojoj najviše znači osmijeh na licima mladenki koje su, kaže, tjednima i mjesecima prije vjenčanja pod tolikim stresom, dok je ona skroz opuštena jer zna da će na kraju sve biti u redu.

danijela4

-Sve te slatke brige,stres i osmišljavanje plana vjenčanja je ono što zajedno s njima prolazim iz vikenda u vikend. One su uzbuđene, a ja guštam u svemu tome jer znam da će na kraju biti sretne. Radim i puno vjenčanja za inozemne klijente koji se ovdje vjenčaju. To su uglavnom naši ljudi koji drže do svoje tradicije i običaja. Meni je i više nego dovoljno za sreću akda kažu da su kod mene došli ‘na preporuku’, kada im vidim osmijeh na licima, a negativna iskustva, Bogu hvala, nisam imala – zadovoljno će naša sugovornica koju na kraju pitamo koji joj je zahtjev klijenta bio najneobičniji.

-Jedna je cura željela zlatne ribice na stolovima svojih uzvanika, u akvarij vazama. Nije bilo zahtjevno, ali neobično pomalo jest- otkriva nam Vodičanka kojoj se za sve informacije možete obratiti na putem Facebooka ili na mail atelje-artistik@hotmail.com

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.