FOTO:Tomislav Bahorić i njegova deseta kolekcija na Schwarzkopf Cro a Porteru

Budući da se ovaj mjesec obilježava 25. jubilarna sezona Schwarzkopf Cro à Portera, dočekao nas je malo izmjenjeniji koncept. Naime, atmosfera je bila slavljenička, intimna i nadasve relaksirajuća. U već svima poznatom, atraktivnom prostoru Studia 2, Zagrebačkog Jadran Filma, sinoć je predstavljeno čak 12 revija, čime je započeo najiščekivaniji modni događaj godine.

U prvom djelu večeri, svoje su nove kolekcije predstavili modna genijalka Matija Vuica, Tatjana Pantoš, mladi dizajnerAnthony Avangard, Katarina Džale, Mario Vijačkić i Xenia Design, dok smo u drugom djelu večeri imali priliku vidjeti novu snagu modnog dizajna, dvojac Klišknić i Šabarić, renomiranogTomislava Bahorića, Etnu Maar, Ivu Karačić, Vedranu Mastelu te sjajnog, nostalgičnog romantičara,Borisa Pavlina.

S obzirom na to da je Bahoriću ovo jubilarna deseta kolekcija na Schwarzkopf Cro à Porteru, odlučio ju je simbolično nazvati ‘Circle’ jer, kako sam kaže, smatra da je time zaokružio jedno poglavlje. U isto vrijeme, krug je koristio kao motiv koji se proteže kroz cijelu kolekciju. Bahorić je i u ovoj kolekciji ostao dostojan sebi i svom dizajnu, te je ponovno za baznu boju odabrao crnu, oko koje je gradio cijelu priču.

bahoric zvonimir ferina foto 1

Karakterističan je zanimljiv način kopčanja, asimetrijani dekonstrukcija čime je zapravo kompenziran nedostatak boje. Ono što je najviše plijenilo pozornost posjetitelja jest upotreba PVC materijala koji se izuzetno dobro uklopio u modnu priču.

Majice su uglavnom bazičnog kroja, međutim aplicirani PVC krugovi ih čine posebnima te ih izdvajaju iz mase. Osim toga, nalazimo i par majica bez rukava od mesh materijala. Isto tako, imali smo priliku vidjeti nekolicinu komada u bijeloj boji, koji su unijeli dašak svježine.

bahoric zvonimir ferina foto

Hlače su također crne, a dolaze u dužoj i kraćoj varijanti. Ponekim modelima svojstvena je pruga od prozirnog materijala, koja prati vanjski rub nogavica, a najupečatljiviji model je bio upravo onaj koji je u potpunosti napravljen od prozirnog materijala. Nenapadan, a opet daje dozu zaigranosti i idealan je za kombiniranje.

Jakne su, bez sumnje, Bahorićeva specijalnost i time je još jednom dokazao da je svojim dizajnom pri samom vrhu. Asimetrija, korištenje različitih materijala, oprečnost koja se ogledala u korištenju crnog i prozirnog, sve su to karakteristike različitih modela jaknu koje smo jučer imali priliku vidjeti.

Neizostavni dio priče su modni dodatci, u vidu fenomenalnih, minimalističkih prozirnih ruksaka i ručnih torbi. U kolekciji se vidi utjecaj Bahorićevih prijašnjih kolekcija, poput načina kopčanja ili pak korištenje mesh materijala, a to je upravo potvrda samom nazivu kolekcije. Iako je kolekcija, bez obzira na utjecaje, u potpunosti nova i originalna, osjetio se već spomenuti kraj jednog poglavlja. Ovom bahorickolekcijom Bahorić je još jednom pokazao svoju promišljenost te dostojnost izradi i do najmanjeg detalja. On ništa ne propušta slučaju, a očekivanja je još jednom podigao na ljestvicu više. Možemo još samo reći da s velikom željom iščekujemo novu kolekciju, točnije, novo poglavlje.

 

 

IZVOR:http://www.mcorner.net/

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.