Franko Milković u snu dobio jednadžbu i pretvorio je u numerološki sustav

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Franko Milković autor numerološkog sustava Keyamani temeljnu jednadžbu sustava koja svojim oblikom podsjeća na diferencijalnu jednadžbu dobio je u snu.

– To je samo sličilo na jednadžbu. Kad sam se probudio, zapisao sam je. To je bilo 17. listopada 1990. Formulu sam spremio i ostavio po strani sve dok nisam počeo meditirati. Tijekom šetnje opatijskim Lungomarom odlučio sam sjesti na jednu klupicu. Tijekom meditacije negdje iz podsvijesti ‘isplivala’ je formula. Njezinim aktiviranjem u meditaciji pokrenuli su se nizovi slika i brojeva. Sve je izgledalo poput velike slagalice u kojoj se svakoj sličici pridružuje broj, pojašnjava.

Meditacije u kojima je povezivao sličice i brojeve započele su tijekom siječnja 1991. i trajale su do veljače 1992. Svaki vikend, bez obzira na vrijeme sjedio je po nekoliko sati na klupici i kroz meditaciju kreirao sustav. Prilikom prve meditacije uz sličice i brojeve u mentalnoj slici stajao natpis Keyamani, koji je prihvatio i kao ime sustava.

S vremenom je shvatio da se radi o binarnom sustavu koji sadrži 256 brojeva. Radi lakšeg snalaženja u sustavu brojeve sam podijelio u 16 ‘nebodera’ od kojih svaki ima 16  ‘katova’. Komunikacija sa sustavom osmišljena je tako da svaki broj predstavlja odgovor na postavljeno pitanje. Pojavom kune, odnosno lipa nabavio sam 1000 kovanica od jedne lipe. Do izlaska prvog izdanja knjige 1996. sustav je testiran na 20.000 pitanja uz pouzdanost odgovora do 95 posto, kaže.

Ime sustava intrigiralo ga je jer do iskustva u meditaciji nikada se nije susreo s njim. Desetak godina od objavljivanja knjige nazvala ga je klijentica koja je na internetu otkrila da Ziggy Marley na svom albumu ima pjesmu s naslovom Keyamani. Tu pjesmu Marley je posvetio šamanima iz jednog afričkog plemena. Naime,  šamani u svojim meditacijama ulaze u viša stanja svijesti kako bi komunicirali s Božanstvom.  Inače, zanimljivost je da na Manhattnu postoji jedan restoran koji se zove upravo- Keyamani.

Nakon što je postao apsolvent, zaposlio se u jednoj riječkoj osnovnoj školi. Prva plaća iznosila je 60 maraka, a kako je podstanarstvo plaćao 100 maraka, odlučio se zahvaliti i pozdraviti se s titulom profesora matematike i fizike.

– Ako već ne mogu plaćom pokriti osnovnu egzistenciju, neću se zamarati s takvim poslom. Neko sam se vrijeme ‘krpao’ s instrukcijama, pa sam pokrenuo vlastitu firmu koja posluje 20-tak godina, kaže.

Sustav numeroloških analiza utemeljenih na sustavu Keyamani omogućuje izradu natalne odnosno životne analize, kao i one u vremenskim okvirima – godišnja, mjesečna i dnevna.

U trenutku rođenja aktivira se sudbinska energija i životni se aspekti pokrenu. Ako iskustvo dovede do nezadovoljstva, ili bilo koje nepoželjne emocije, potrebno je duhovnim radom na sebi nepoželjno iskustvo i emocije transformirati u poželjne. To se ne može postići pukim izmjenama imena ili prezimena. Samo duhovnim promjenama u sebi pokreću se i transformacije svega s čim niste zadovoljni.

Smisao analize je stjecanje uvida u vlastite potencijale, pokretanje osobnih promjena i prevencija nepoželjnih iskustava. Pukim promjenama imena ili prezimena, ljudi se hvataju za lažnu sigurnost koja umjesto željenih promjena usmjerava prema nezdravom raspoloženju, a sve često završi dijagnozama, tegobama, bolestima i sličnim krajnje nepoželjnim iskustvima.

– Najviše duhovnih zadaća, sudbinskih povezanosti i karmički neriješenih odnosa je unutar obitelji. Usklađivanjem tih odnosa životni potencijal osobe podiže se na višu kvalitativnu razinu. Jedna od biblijskih mudrosti glasi ‘poštuj roditelje’. To je krajnje prihvatljivo i potrebno. No, što je s mudrošću ‘poštuj djecu’. Njezin izostanak unosi sistemske greške u obiteljskim odnosima. Ukoliko nema uzajamnog poštovanja, nije moguće graditi kvalitetne i cjelovite odnose. Dogma koja ne prihvaća promjene, nadgradnje i transformacije predstavlja statiku. No, život nije statika nego dinamika,kaže.

Sustav Keyamani omogućuje da kroz komunikaciju s knjigom putem novčića, ili kroz osobne analize utemeljene na sustavu svatko otkrije svoje pozitivne potencijale te da ih pragmatičnim korištenjem i usavršavanjem podiže na višu razinu. Isto tako svatko je u prilici steći uvid u nedovoljno razvijene, pasivne ili štetne potencijale. Duhovnim radom na sebi i transformacijom štetnog u ne štetno,  nezdravog u zdravo svatko je u prigodi obogatiti vlastiti život na svim njegovim razinama.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.