Ostvarila je svoj san

Gluhoća joj nije bila prepreka: Ana je s tri godine ugradila umjetnu pužnicu, a sad je ponosna vlasnica cvjećarice

Kada je upisala srednju školu za cvjećare, Ana Tabula nije ni sanjala kako će jednog dana imati svoju cvjećarnicu. Nakon završetka srednje škole i odrađivanja prakse, 21-godišnja Ana je čvrsto odlučila imati svoju cvjećarnicu, a želja joj se i ostvarila. Cvjećarnica ‘Anuška’ nedavno je u Vodicama otvorila svoja vrata, a priča je još ljepša jer je Ana, unatoč gluhoći, uspjela slijediti svoje snove.

– Imala sam samo osam mjeseci kad su moji roditelji primjetili da slabije čujem, a s tri godine sam morala ići na operaciju na kojoj su mi ugradili umjetnu pužnicu kako bih mogla čuti. To mi je značajno popravilo kvalitetu života – počinje svoju priču Ana.

Školu za cvjećare upisala je, kaže, zbog velike ljubavi prema cvijeću, kao i zbog činjenice da joj upravo aranžiranje donosi jedan poseban mir.

– Moja mentorica bila je profesorica Vinka Karađole, koja je od prvog dana vjerovala u mene i u meni prepoznala talent. Svaku sam njezinu riječ pomno upijala, a iznad svega je poštujem i jako volim. Vinka je neumorna u surađivanju s djecom s posebnim potrebama, a ja mislim da to ne može bas svatko – kaže.

Nakon srednje škole, svoj znat je ‘pekla’ kod Daniele Juričev Martinčev, odnosno u Ateljeu Artistik.

– Danieli ću uvijek biti zahvalna što mi je omogućila stjecanje iskustva upravo u njenom ateljeu, te što mi je pružila priliku da učim. Ipak, u međuvremenu sam odlučila da je vrijeme za vlastiti posao, a ogromna podrška bili su mi roditelji, brat, dečko te brojna rodbina i prijatelji – priča nam Ana.

Cvjećarnicu ‘Anuška’ otvorila je ovog ljeta, uz ogromnu podršku roditelja i brata.

– Imala sam tu želju za otvaranjem svoje cvjećarne i znala sam da samo taj posao mogu raditi s toliko ljubavi i zadovoljstva. Željela sam vidjeti mogu li raditi sama i primjeniti sve ono što sam kroz školovanje i uz svoje mentorice naučila. Doista mislim da jedino ovaj posao mogu raditi s ovolikom količinom ljubavi – pojašnjava Ana i kaže kako joj obitelj ‘uleti’ kad god joj je to potrebno.

Ova mlada cvjećarka najviše voli cvijeće u kutiji, a omiljeni su joj cvjetovi božuri, hortenzije i ruže. Najviše je veseli to što svaki buket ili kutija s cvijećem uvijek ima nešto novo i drugačije.

– Od otvorenja pa do sada, moje zadovoljstvo samo raste, a nadam se da ću s vremenom steći stalne kupce, koji će se rado navraćati u moju cvjećarnicu. Izrađujem anranžmane za sve prigode, no još uvijek nisam krenula s anranžmanima za vjenčanja. Ipak, ukoliko je neko zainteresiran, s radošću sam spremna prihvatiti i taj izazov – zaključuje simpatična Ana čije radove možete pronaći na Facebook stranici i Instagramu.

 

 

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.