HRT odustao od Dore? Hrvatski predstavnik birat će se internom odlukom, već su poznata imena troje kandidata

Brojni obožavatelji Eurosonga u Hrvatskoj – a da ih nije malo svjedoče službeni podaci Googlea prema kojima je pojam Eurosong u 2017. godini bio četvrti najtraženiji pojam u Hrvatskoj na najpoznatijoj internetskoj tražilici – i ove godine svojim glasovima neće moći sudjelovati u izboru našeg predstavnika za najveći europski televizijsko-glazbeni spektakl.

Traži se skladba

Kako Jutarnji neslužbeno doznaje, definitivno su odustali od organizacije Dore, a doznajemo da će se glazbenik koji će nas u svibnju predstavljati na Eurosongu u Lisabonu biti odabran internom odlukom HRT-a. Na taj su način na Eurosong već otišli Nina Badrić, klapa Mižerija i Jacques Houdek. Nagađa se da će ove godine Hrvatsku na Eurosongu predstavljati Indira Levak, a spominju se još i Damir Kedžo i Franka Batelić.

– Sve su to dobri pjevači koji će se, nadam se, sjajno snaći na Eurosongu.

Međutim, šteta je da nema Dore, koja bi cijelom ovom izboru dala dodatni sjaj i svojim povratkom na TV ekrane nastavila putevima omiljene emisije “A strana” (čije ćemo zadnje izdanje gledati ove subote) koja je utabala stazu za povratak svima omiljenih zabavno-glazbenih spektakala na HRT – kaže izvor s Prisavlja, koji ne može prežaliti što se Dora neće vratiti ni na HTV ni u Opatiju.

Zamišljeno je, naime, bilo, da se Dora održi u veljači na Kvarneru.

Događanje je trebalo trajati punih tjedan dana te kulminirati polufinalnom i finalnom večeri na kojoj bi se odabrao hrvatski predstavnik za Eurosong. Na čelu tog projekta bio je, doznaje Jutarnji, Željen Klašterka, urednik u Zabavnom programu HRT-a, koji je sa svojim suradnicima mjesecima radio na ovom zahtjevnom projektu.

Dvije tisuće noćenja

– Svi smo s posebnim zadovoljstvom dočekali vijest da bi se HRT ponovno mogao vratiti Opatiji, napravili su i cijelu studiju o Danima HRT-a koji bi trajali punih tjedan dana, što bi bilo i prenošeno na televiziji.

Mi smo s njihove strane dobili uvjete koje moramo ispuniti kako bi došli u Opatiju.

S obzirom na njihovu slabu financijsku situaciju, Grad Opatija bio je spreman sve svoje resurse staviti na raspolaganje i to smo odmah potpisali. Turistička zajednica i hotelijeri su izrazili zadovoljstvo i želju da pomognu sa smještajnim kapacitetima, a radilo se otprilike o dvije tisuće noćenja – rekao je opatijski gradonačelnik Ivo Dujmić na sjednici opatijskog gradskog vijeća.

Razlog je štednja

Nakon što je iz igre otpala Opatija, kratko vrijeme kalkuliralo se da će se Dora održati u Zagrebu, na Prisavlju, međutim, zbog štednje se i od toga odustalo.

Po kojem kriteriju će HRT-ovci ove godine odabrati našeg eurovizijskog predstavnika zasad nije poznato.

Zna se da je na čelu ovog projekta sada urednik Tomislav Štengl, a poznato je i to da se pjevač ili pjevačica, kao i pjesma s kojom ćemo se natjecati na Eurosongu, moraju odabrati do kraja veljače, u skladu s eurovizijskim rokovima, piše Jutarnji list.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.