Donosimo recept za puding od kruha

Imate kruh koji se osušio? Najbolje je napraviti puding prema receptu Nine Mrvice

Dogodi li vam se da vam ostane kruh koji se osušio i nije više mekan? Jedna od najboljih stvari koju možete napraviti s njim je pudin prema receptu food blogerice Nine Mrvice.

– Ako nikada niste jeli puding od kruha, sigurna sam da će vas oduševiti na prvu. Tostirani kruh, krema od vanilije, grožđice… Unutrašnjost pudinga je divno mekana dok se izvan nalazi hrskavi kruh. Grožđice možete namočiti i u nekom likeru, a možete ih i izostaviti. Kremi možete nadodati koricu naranče i slično. Na vama je da se odlučite koja kombinacija vam je omiljena. Jednom kad je otkrijete sigurna sam da ćete puding od kruha raditi svako malo – kaže Nina.

PUDING OD KRUHA

SASTOJCI

  • stari kruh ili pecivo, oko 180 g
  • 500 ml mlijeka + 100 ml za namakanje grožđica
  • 2 žumanjka
  • 12 g gustina (škrobnog brašna) (1 žlica)
  • 12 g šećera (1 žlica)
  • 1 žličica arome vanilije ili vanilin šećer
  • 50 g grožđica

 

PRIPREMA

  1. Pećnicu upalite na 180 stupnjeva. Pripremite jedan veći kalup promjera 18×18 centimetara ili nekoliko manjih.
  2. Kruh izrežite na fete pa ga tostirajte.
  3. Mlijeko zakuhajte u loncu s debljim dnom. Odvojite 100 ml i prelijte grožđice, preostalo mlijeko ostavite po strani.
  4. Za to vrijeme žumanjke pomiješajte s gustinom i šećerom u kompaktnu smjesu. Dodajte aromu vanilije. Sada postepeno dodajite mlijeko (u tankom mlazu) miješajući pjenjačom cijelo vrijeme.
  5. Smjesu prebacite u lonac u kojem ste grijali mlijeko. Kada smjesa zakuha maknite s vatre.
  6. Tostirane komade kruha razlomite i posložite u kalup za pečenje. Iscijedite grožđice i dodajte ih kruhu. Sve prelijte kremom od žumanjaka i mlijeka.
  7. Zapecite 15-ak minuta. Poslužite toplo.

 

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.