Je li bojanje kose u trudnoći opasno za bebu?

Bojanje kose u trudnoći nije preporučljivo jer jake kemikalije koje se nalaze u bojama za kosu mogu naštetiti bebi stoga se nikako ne bi smjelo bojati kosu u prvom tromjesečju trudnoće kada se odvija važan neurološki razvoj djeteta.

Kemijske supstance iz boja kroz tjeme se apsorbiraju u krvotok i dolaze do bebe. Umjesto da bojite kosu stavite pramenove jer oni nemaju doticaja s tjemenom, nego samo s vlasima te kemikalije neće ući u organizam.

Ukoliko baš morate bojati kosu u trudnoći, koristite kvalitetne i provjerene proizvode, ne držite boju dulje na glavi, no što treba i temeljito isperite kosu. Naravno boju aplicirajte u rukavicama i dobro prozračite prostorije nakon tretmana jer i pare iz boja mogu naštetiti. Bitno je i da što više produljite periode između bojanja.

Kod bojanja kose u trudnoći treba imati na umu da možete dobiti boju koju ne očekujete.To se događa zbog hormonalnih promjena u tijelu, piše rtl

Iako nema jasnih dokaza da bojanje kose u trudnoći šteti plodu (jer nisu provedeni eksperimenti), isto se ne može isključiti, stoga je bolje djelovati preventivno i ne ugrožavati dijete.

U svakom slučaju, ako možete strpite se barem do drugog tromjesječja ili do kraja trudnoće. Nosite pramenove ili njegujte prirodnu boju te hranite kosu pakunzima.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.