Jednostavan trik za domaći kvasac koji može ‘trajati vječno’

Pratite nas i na društvenim mrežama:
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Jedan od načina na koji možete kod kuće dobiti kvasac bez potrebe za odlaskom u kupovinu jest pomoću sirovog dizanog tijesta. Nakon što zamijesite tijesto s kvascem za pizzu, kruh, peciva ili neto drugo što pravite, odvojite jedan komad veličine loptice za stolni tenis i stavite u staklenku koju prethodno operite i dobro osušite.

Odvojite komad platna i poklopite staklenku s kvascem pa pričvrstite gumicom i stavite u hladnjak. Kada vam zatreba kvasac, prelijte tijesto s malo ugrijanog mlijeka – pripazite da bude mlako, a ne vruće i dodajte malo šećera te prebacite na toplo. Kad naraste, dobit ćete kvasac koji možete koristiti za pripremu tijesta i ponovite postupak.

Ako svaki tjedan ponavljate postupak, koliko je kvasac otprilike i dobar za uporabu, možete ga imati praktički zauvijek, piše Punkufer.


Pratite nas i na društvenim mrežama:
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.