Pun vam je kufer kuhanja i nakuhavanja za vikend, a toliko drugih stvari bi mogli obaviti uz jedan brzinski pripremljeni ručak. Na portalu Pun kufer ima svega pa i recept za odličnu zapečenu tjesteninu sa sirom.
Sastojci:
Pakiranje tjestenine
2 žlice maslaca
2 žlice brašna
2 šalice mlijeka
½ žličice soli
½ žličice svježeg papra
¼ žličice mljevene crvene paprike
300 g Cheddar sira
Priprema:
- Skuhajte tjesteninu po uputama na pakiranju.
- Rastopite maslac u velikoj tavi na laganoj vatri, umutite brašno dok smjesa ne postane glatka i miješajte bez prestanka dvije minute. Postupno dodajte mlijeko i kuhajte miješajući pet minuta, sve dok se ne zgusne.
- Maknite s vatre. Umiješajte sol, crni papar, crvenu papriku, dvjesto grama sira i tjesteninu. Ako nemate Cheddara, upotrijebiti možete i neki drugi topljivi sir.
- Prebacite tjesteninu u vatrostalnu posudu, a na vrh stavite preostali sir.
- Pecite na 200 Celzijevih stupnjeva 20 minuta. Nakon vađenja iz pećnice za još sočniji rezultat možete sve posuti parmezanom. Neka odstoji deset minuta prije posluživanja.
Dobar tek!