Ukusne i brze

Jedu vam se njoki, a nemate vremena za kuhanje? Evo recept s kojim će biti gotovi za 15 minuta

Njoki se inače rade od krumpirovog tijesta, ali ako nemate vremena za kuhanje krumpira i doradu tijesta, mi vam donosimo izvrstan recept s kojim će vaši njoki biti na stolu za 15 minuta!

Sastojci

  • 400 grama svježeg ili posnog sira
  • 200 grama oštrog brašna i dodatno još malo za posipanje i valjanje njoka
  • 3 veća ili 4 manja žumanjka
  • Pola žličice soli
  • Malo papra

U lonac stavite kuhati posoljenu vodu. Dok voda kuha, pomiješajte sastojke i zamijesite tijesto. U njega možete dodati i ribani parmezan ili špinat prethodno blanširan i ispasiran. Oblikujte duguljaste valjke i nožem režite njoke. Stavite ih kuhati u kipuću vodu. Kad isplivaju na površinu, ostavite ih kuhati još dvije minute. Servirajte njoke uz omiljeni umak. Možete ih jesti u slanoj i slatkoj varijanti.

Dobar tek!

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.