Jeste li znali da facebook ima tajne emoticone? Nismo ni mi!

Facebook se prometnuo u najveći i najvažniji digitalni trg današnjice. To će biti, izvjesno je, još neko vrijeme.

Kako je ujedno i magnet za neke od najtalentiranijih softveraša, nije čudno što se može pohvaliti jednim od najsloženijih webova na svijetu, po mogućnostima prilagodbe korisniku ravnopravnom brojnim samostalnim aplikacijama.

Evo nekoliko mogućnosti koje vam Facebook nudi, a za koje vjerojatno niste znali.

Otkrijte tajne emotikone

Sve emotikone koje obično koristimo vjerojatno znate. No, jeste li upoznati s ovima?
(y) = palac gore, like
(^^^) = veliki bijeli morski pas
:|] = robot
:poop: = kad želite reći da je nešto s*****
&(“) = pingvin (Pingvin!)

Možete ih koristiti na zidu, u chatu i komentarima. Imajte na umu kako se ne prikazuju uvijek najbolje na mobitelima.

Napravite objavu koju je teško ignorirati

Imate za reći nešto važno, na što vrijedi potrošiti više od nekoliko rečenica i jedne slike? Ne morate imati vlastiti blog, upotrijebite Facebookovu značajku Note. Pomoću nje objavit ćete osobnu blog objavu na samom Facebooku, skupa s više fotografija. Ne morate znati kodirati u HTML-u.

Otvorite facebook.com/notes. Dočekat će vas objave ljudi koje pratite. Želite li napraviti svoju, kliknite na poveznicu +Write a Note u gornjem desnom kutu. Olakšajte dušu – i digitalni papir trpi sve. Tekst možete urediti, dodati joj naslovnu ilustraciju i podijeliti kao bilo koju objavu na Facebooku. Napustilo vas je nadahnuće prije no što ste završili? Možete ju spremiti i nastaviti kad vas muza ponovno posjeti, piše N1.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.