Jeste li znali da je motar zapravo prava delicija? Donosimo vam recept za prste polizat

Motar! Koliko smo samo puta ležali pokraj njega dok smo se lagano sunčali na nekim jadranskim stijenama… A vjerojatno nismo ni bili svjesni da ležimo pokraj jedne od najukusnijih samoniklih biljaka. Bere se u vrijeme kada se beru i šparoge, idealno krajem travnja, u svibnju ili lipnju. Savršeno pristaje uz ribu na gradele, rajčicu sušenu na suncu ili kao prilog uz gotovo bilo što. A Kasandra, inače autorica bloga Forking Croatia, od motara je napravila preukusan rižoto i laganu salatu.

Za salatu će vam trebati:

  • motar
  • 5 manjih krumpira
  • 3 jaja
  • vinski ocat
  • maslinovo ulje
  • sol, papar

Cijeli recept pročitajte OVDJE.

IZVOR: Dobra hrana/Kuha: Kasandra Draganić

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.