Kako tjedan dana bez Facebooka djeluje na ljude

U Danskoj je provedeno istraživanje na skupini od 1095 osoba koje svakodnevno koriste Facebook, iz različitih demografskih skupina, od 16 do 76 godina.

Kako pišu 24 sata, Podijelili su ih u dvije skupine, jednoj su uskratili pristup Facebooku na tjedan dana, a druga je skupina nastavila najnormalnije posjećivati Facebook kao i prije eksperimenta.

Nakon tjedan dana rezultati su bili vrlo znakoviti. Oni korisnici koji su dobili zabranu korištenja Facebooka u znatnoj su mjeri prijavili su se osjećali bolje. Čak 55 posto njih je ustvrdilo da osjećaju manji stres.

– Facebook je stalno bombardiranje sjajnih vijesti od nekoga drugog, ali mnogi od nas proživljavaju svoje probleme i onda se osjete više tužnima jer se ne zabavljaju tako dobro. Uspoređivati sebe s drugima može povećati nezadovoljstvo – objasnio je Meik Wiking, glavni direktor Instituta za istraživanje sreće u Kopenhagenu.

poslovni.hr

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.