Kako ‘varanje’ na dijeti može pomoći u gubljenju kilograma

Ako ste jedni od onih koji se teško drže dijeta, pogotovo strogih, ovo su odlične vijesti. Povremeni ‘cheat meal’ odnosno nezdravi obrok može pomoći u gubljenju kilograma jer tjera tijelo da sagori više masti.

Jedan cheat meal tijelu daje signal da ne mora ‘”čuvati” kalorije zbog izgladnjivanja. Naš organizam, kada smo na niskokaloričnim dijetama, pokušava svim snagama sačuvati energiju, a povremeni nezdravi obrok daje mu “pogon” da sagori masti.

Nutricionistica Susie Burrell potvrdila je: “Nakon drastičnog smanjenja broja kalorija nezdravi obrok signalizira tijelu da ne mora čuvati kalorije, već da nastavi sagorjievati masti.”

Još je bitniji psihološki faktor u dopuštanju povremenog obroka s “debljim kalorijama”, piše RTL.

Pomaže nam da se usredotočimo na zdravu prehranu i da znamo balansirati s vrstama hrane. Cheat meal može pomoći da se držimo dijete jer znamo da se bliži taj komad torte koji toliko želimo.

Međutim, bitno je ne pretjerivati. Nezdravi obrok ne smije se pretvoriti u nezdravi dan, a upravo je to najteži dio. Vaš bi se cheat meal trebao sasojati od izlaska na večeru, tanjura tjestenine ili jednog hamburgera, a ne cijelog slijeda jela za svaki obrok.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.