Kalkulator koji vam otkriva koliko još možete pojesti slatkog

Kalkulator dnevnih potreba pomoći će vam da se počnete pravilno hraniti i u organizam unositi onoliko kalorija koliko vam je realno potrebno s obzirom na životne navike.

Za početak, otkrit će vam koliki je vaš indeks tjelesne mase koji se često koristi kao jedan od indikatora tjelesnog zdravlja. Imajte na umu taj indeks ne uzima u obzir sastav tijela što znači da se tjelesna težina malo izvan vašeg prosjeka i dalje može smatrati zdravom ukoliko je postotak masti u tijelu ispod prosjeka.

Na temelju vašeg spola, godina, tjelesne težine i količine tjelesne aktivnosti izračunat će koliko ugljikohidrata, proteina, vitamina, minerala i ostalihnutrijenata trebate unositi u organizam svaki dan.

Zatim ćete dobiti podatak o tome koliko dnevno trošite kalorija i na temelju toga možete urediti svoju prehranu. Unos kalorija ne bi smio biti veći od potrošnje jer u tom slučaju počinje taloženje masnih naslaga pa vodite računa o tome kada slažete jelovnik.

Kalkulator dnevnih potreba možete pronaći ovdje.

IZVOR: Zadovoljna.hr

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.