Keks s Titanica prodan je za iznos od kojeg će vam pozliti

Da budemo u potpunosti točni, sada i službeno ‘najskuplji keks na svijetu’ za Titanic kobne 1912. godine bio je u paketiću za preživljavanje u jednom od čamaca za spašavanje.

Keks je ‘spasio’ James Fenwick, jedan od mornara s Karpatije, broda koji je prvi priskočio u pomoć unesrećenim putnicima Titanica. Očito svjestan da će keks jednoga dana postići veliku vrijednost, mornar ga je pažljivo spremio.

I bio je u pravu, keks je u ponedjeljak prodan na aukciji održanoj u Liverpoolu, prenosi britanski Mirror. Da ne duljimo, kolekcionar iz Grčke keks je kupio za – pazite sad – 15 tisuća funti. Ne, niste krivo pročitali. Netko je zaista bio spreman odvojiti više od 150 tisuća kuna za keks star više od stotinu godina.

Aukcionari su inače očekivali da će keks prodati za oko 10 tisuća funti.

Podsjećamo, Titanic je potonuo 1912. godine na svojem prvom putovanju, a na njemu je živote izgubilo više od 1500 ljudi. No, keksić je, kao što vidite – preživio. I dobro se drži za svoje godine.

https://youtu.be/INHvTGrQWhE

izvor:24sata

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.