Više

    Kesten i čokolada, zaljubljeni par: Recept za brzi kolač kojim ćete oduševiti goste

     

    Kada je u pitanju kesten, mnogi ovaj jesenski plod najviše vole jesti u varijanti pirea sa šlagom. Iako je pire od kestena sam za sebe ukusna slastica, možete ga iskoristiti i za izradu kolača. Najčešće od njega radimo filu, ali on je također sjajan dodatak biskvitu. U nastavku pronađite recept za ukusan i jednostavan kolač od kestena preliven čokoladnom glazurom.


    SASTOJCI ZA BISKVIT

    – 4 jaja
    – 50 dag pirea od kestena
    – 20 dag oštrog brašna
    – 10 dag šećera
    – 15 dag maslaca
    – 2 male žlice praška za pecivo
    – 4 žlice ruma
    – malo krušnih mrvica

    SASTOJCI ZA GLAZURU

    – 15 dag čokolade
    – 7 dag maslaca
    – 1 mala žlica suncokretovog ulja

    PRIPREMA

    1. Za početak pripremite određene namirnice i kalup za pečenje. Maslac rastopite na manjoj temperaturi. Brašno pomiješajte s praškom za pecivo. Odaberite kalup za pečenje po svojoj želji (za kuglof, okrugli, standardni pravokutni), premažite ga s malo maslaca i posipajte krušnim mrvicama.

    2. Razlupajte jaja, ubacite u njih šećer i miksajte nekoliko minuta tj. dok se smjesa ne udvostruči i postane svijetla. Zatim jajima i šećeru dodajte rastopljen i malo rashlađen maslac. Dodajte pire od kestena, rum i sve promiješajte kuhačom ili špatulom. Naposljetku u smjesu umiješajte brašno s praškom za pecivo.

    3. Ulijte smjesu u kalup, stavite ga u pećnicu zagrijanu na 180 Celzijevih stupnjeva i pecite otprilike 30 minuta. Biskvit je gotov kada se počne odvajati od kalupa, a kako biste bili sigurni da je uistinu pečen iskoristite dobar stari trik s čačkalicom ili nožem. Zabodite ih u sredinu i ako su suhi te na njima nema vlažnih ostataka smjese – izvadite kolač iz pećnice. Zatim ga pustite da se ohladi.

    4. Kada je kolač hladan, napravite glazuru. U zdjelu natrgajte čokoladu na kockice, maslac narežite na tanke listiće i ubacite te dodajte žlicu ulja. Stavite sve na laganu vatru i zagrijavajte uz miješanje. Kada se čokolada i maslac rastope te lijepo povežu, maknite glazuru s vatre i prelijte je preko kolača.

    Izvor: Zadovoljna.hr

    - Advertisment -

    NAJNOVIJE

    FOTO Izaslanstvo albanskog grada Pogradeca u službenom posjetu...

    Izaslanstvo albanskog grada Pogradeca na čelu s gradonačelnikom Ilirijem Xhakollijem u trodnevnom je službenom posjetu gradu Šibeniku. Cilj posjeta je razvoj ekonomske, turističke i...

    Nagrađujemo za predstavu ‘Dođi gola na večeru’ –...

    Predstava 'Dođi gola na večeru' bit će izvedena u petak, 26. i subotu, 27. travnja u 20 sati u produkciji HNK-a u Šibeniku. Autor...

    Karikaši jednom nogom u finalu ŠRKL-a, polufinale između...

    Ovosezonsko izdanje Šibenske rekreativne košarkaške lige ulazi u najzanimljiviji dio, onaj u kojem se odlučuje o medaljama. Nakon regularnog dijela prvo mjesto i direktan...

    NAJNOVIJE

    FOTO Izaslanstvo albanskog grada Pogradeca u službenom posjetu Šibeniku

    Izaslanstvo albanskog grada Pogradeca na čelu s gradonačelnikom Ilirijem Xhakollijem u trodnevnom je službenom posjetu gradu Šibeniku. Cilj posjeta je razvoj ekonomske, turističke i...

    Nagrađujemo za predstavu ‘Dođi gola na večeru’ – odgovori na nagradno pitanje i osvoji 2 x dvije uzlaznice

    Predstava 'Dođi gola na večeru' bit će izvedena u petak, 26. i subotu, 27. travnja u 20 sati u produkciji HNK-a u Šibeniku. Autor...

    Karikaši jednom nogom u finalu ŠRKL-a, polufinale između 90ers i Šišijevaca i dalje otvoreno

    Ovosezonsko izdanje Šibenske rekreativne košarkaške lige ulazi u najzanimljiviji dio, onaj u kojem se odlučuje o medaljama. Nakon regularnog dijela prvo mjesto i direktan...