KOLAČ KOJI JE ZALUDIO INTERENET: Japanski souffle cheesecake od samo tri sastojka

Sastojci

  • Sa kondenziranim mlijekom:
  • kalup Ø20 cm
  • 5 jaja sobne temperature
  • 225 g krem sira sobne temperature
  • 400 g zaslađenog kondenziranog mlijeka

Kalup promjera 20 cm namazati maslacem.

Izrezati krug i traku od papira za pečenje, traka treba viriti iz kalupa par centimetara. Papir premazati maslacem s jedne strane, pa za kalup zalijepiti nenamazanom stranom. Namazana strana će biti uz kolač. Na ovaj način kolač, koji će pri hlađenju malo pasti, će kliziti niz namazani papir i neće popucati.

  1. Kako će se torta peći u vodenoj kupelji, kalup izvana umotati u dva sloja Al-folije što će spriječiti prodiranje vode u kalup kroz šavove.

    Tako pripremljen kalup staviti u veću, dublju posudu

    S kondenziranim mlijekom:

    Zagrijati pećnicu na 160″C.

    Odvojiti bjelanjke od žumanjaka, pa istući u čvrsti snijeg.

    Krem sir izmiksati pa dodati zaslađeno kondenzirano mlijeko. Kad se sir i mlijeko dobro povežu, dodati žumanjke i tući dok se ne dobije glatka smjesa.

    Na kraju, u 2-3 navrata lagano umiješati snijeg od bjelanjaka.

    Smjesu uliti u pripremljeni kalup.

    Kalupom par puta lagano kucnuti o ravnu površinu kako bi izašli mjehurići zraka (ja ga pustim da “padne” sa 1 cm visine) .

    Kalup staviti u posudu, uliti kipuću vodu da bude do pola visine kalupa i peći 40 minuta.

    Isključiti pećnicu i ostaviti tortu u njoj pola sata.

    Nakon pola sata izvaditi na rešetku i kad se potpuno ohladi izvaditi iz kalupa, skinuti papir i po želji posuti šećerom u prahu.

    Držati u hladnjaku, a prije posluživanja izvaditi par minuta na sobnu temperaturu.

    kolac

    S bijelom čokoladom:

    Zagrijati pećnicu na 170″C.

    Čokoladu izlomiti i otopiti nad parom. Dodati krem sir i miješati dok se i sir ne rastopi. Maknuti sa pare, dodati žumanjke i miješati dok se ne dobije glatka smjesa.

    Bjelanjke istući u čvrst snijeg pa lagano umiješati u kremu u 2-3 navrata. Izliti u pripremljeni kalup.

    Peći u posudi sa vrelom vodom 15 minuta na 170″C, 15 minuta na 160″C, te 15 minuta u ugašenoj pećnici.

    Izvaditi na rešetku i kad se potpuno ohladi, izvaditi iz kalupa, maknuti papir i po želji posuti šećerom u prahu.

    Izvor/foto: Coolinarika

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.