Lozinke za Facebok prodaju se za 25 kuna: Crno tržište prepuno šifri korisnika za društvene mreže i mailove

Facebook lozinke pojavile su se na Dark webu u prodaji po cijeni od samo 3,90 dolara, dok su se lozinke za mejlove prodavale za  2,70 dolara. Ovo zabranjujuće otkriće dovelo je do zaključka da bi nečiji kompletan online život mogao biti dostupan nekome za 970 dolara,  što uključuje sva korisnička imena, lozinke i adrese mejlova.

Najbolji način zaštite, poručuju stručnjaci je korištenje višestruke verifikacije.

Vijest o prodaji lozinki za Facebook naloge, došla je samo nekoliko dana nakon što je kompanija otkrila da je došlo do ogromnog osiguravajućeg problema koji je pogodio 50 milijuna korisnika, uključujući i prvog čovjeka Facebooka Marka Zuckerberga.

Tada su iz Facebooka objasnili da je do hakerskog napada došlo putem opcije ‘View As’ koja je korisnicima omogućavala vidjeti kako njihovi profili izgledaju drugim korisnicima.

Tijekom istraživanja najviše pažnje su posvetili Dark webu koji je najpopularnije mjesto za nelegalne stvari.  Utvrđeno je da cijena lozinke za Reddit uglavnom kreće oko 2.09 dolara, za Instagram 6,30 dolara , a za Pinterest ide do 8,48 dolara. Hotmail lozinke vrijede oko 3 dolara, a gmail 3,26 dolara.

Izvor: 100posto

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.