Lucija je ljubav prema šminkanju pretvorila u posao: ‘Nije lako reći roditeljima da odustaješ od fakulteta’

Nije lako reći roditeljima da želiš odustati od fakulteta jer si pronašao nešto drugo što te ispunjava, no mlada Miljevčanka Lucija Lovrić shvatila je da je šminka njezina strast i odlučila je slijediti taj put.

– Nakon završene gimnazije upisala sam Studij javne uprave u Zagrebu, no u međuvremenu me privukao posao vizažistice. Gledala sam Youtube tutoriale poznatih šminkerica i shvatila sam da je to ono čime se želim baviti. Nije lako reći roditeljima da odustaješ od fakulteta, no podržali su me i sada sam tu gdje jesam i bavim se profesionalno onim što volim- priča nam 20-godišnja vizažistica čije radove na Internetu prati nekoliko tisuća ljudi.

U današnje vrijeme jako je puno vizažista i ponekad je teško izdvojiti se iz mase, no Lucija smatra da posla ima za sve.

– Puno je make-up artista, ali ima i puno žena koje žele biti lijepo našminkane. Mislim da posla ima za sve, a jedina tajna kako se izdvojite iz mase je kvalitetan rad- smatra.

Lucijina starija sestra Ivana pjevačica je Colonie, a od samog početka bila joj je velika podrška koja joj se s potpunim povjerenjem prepušta za svako novo snimanje spota.

– Imam tu sreću da mi je sestra pjevačica i šminkam je za svaki spot otkad sam završila tečaj. Od samog početka mi je bila velika podrška i vjerovala je u moj rad – otkriva nam Lucija.

Šminkanje je jedan vid umjetnosti, a ona je osoba koja je gladna znanja te se konstantno usavršava i odlazi na edukacije i seminare.

– Neke klijentice mi daju otvorene ruke po pitanju kreativnosti, dok neke točno znaju što žele. I iskreno, jednak mi je užitak šminkati i jedne i druge. Što se mene same tiče, kući sam uvijek bez šminke, ali kad izlazim obavezno se našminkam jer je to neka navika – objašnjava nam.

Planova za budućnost je puno, ali najvažniji je rad na sebi, smatra Lucija.

– Ostalo će sve doći – zaključuje.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.