I uštedjeti novac

Manje otpada, više okusa. Restoranski trikovi kako ne bacati hranu

Vještina chefa vidi se i prema količini otpadaka koje za sobom ostavlja u kuhinji, a oni koji znaju što rade s poštovanjem se odnose prema namirnicama i iskorištavaju ih do maksimuma, piše Punkufer.hr.

Zero waste koncept, usmjeren na život s manje smeća, posljednjih godina prakticira većina chefova. Razloga je nebrojeno, od uštede novca i resursa, do odgovornog ponašanja prema prirodi i samog izazova koji chefovi stavljaju pred sebe kako bi od zanemarenih dijelova mesa, ribe, povrća i drugih namirnica napravili originalne delicije.

Reduciranje otpada u kuhinji je s vremenom preraslo u gastronomsku umjetnost, a i sve više ljudi kod kuće kuha štedljivo i odgovorno.

Više pročitajte OVDJE.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.