Medicinska sestra Ana opušta se kreativnim hobijem, izrađuje obiteljska stabla i neobične 3 D okvire

Medicinsku sestru Anu Ljubić, rođenu Zadranku, ljubav je dovela u Šibenik. Karijeru je gradila kao kirurška sestra u Rijeci, bila je i glavna sestra odjela u psihijatrijskoj bolnici Ugljan, a sada je patronažna sestra koja obožava svoj posao jer je njezina misija pomagati drugima. Ipak, kako to obično biva, nakon stresnog posla valja se posvetiti nekakvom opuštajućem hobiju, a za Anu je to izrađivanje kutijica, obiteljskih stabala, 3 D pločica s imenima i okvira.

lovely little things by anna (11)
– Cijelu trudnoću sam morala održavati kod kuće i maksimalno mirovati, a kreativnu crtu smo od oca naslijedili i ja i brat koji je crtač stripova. Kako sam mnogo mirovala, na pamet su mi padale razne ideje. Htjela sam svoje nećake iznenaditi nekakvih originalnim darom, a također sam željela svom nerođenom sinu izraditi personalizirani poklon. Tako se rodila ideja za personalizirane okvire i škrinjice uspomena. Učila sam s Youtube-a, a ideje sam često dobivala od mama koje žele iznenaditi svoju djecu – počinje Ana.

lovely little things by anna (1)

Personalizirani okviri za nećake prvi su izašli iz njene mini radionice, a svaki novi proizvod prvo dobiju najbliži članovi obitelji. Kako kaže, hobi koji ju je opuštao od svakodnevnih briga sada je postao pravi posao.

– Kad sam počela raditi nisam mislila da će nastati toliki interes za mojim rukotvorinama pa je kuhinjski stol bio početno mjesto stvaranja. Kako je interes rastao, gostinjsku sobu u stanu sam pretvorila u svoj mali raj. Dobijem poruke u inbox, sa različitim željama i nastojim to u potpunosti ostvariti. Jedina komplikacija u ovom poslu je nedostatak trgovina u Šibeniku, jer se teško dolazi do potrebnih materijala. Tada naručujem preko interneta, što u pravilu produžuje vrijeme izrade. Naručujem okvire, kutije, stabla, a onda kreće čarolija ukrašavanja, farbanja i lakiranja – kaže.

lovely little things by anna (7)

Novost u ponudi je i obiteljsko stablo, čija izrada traje svega jedan dan. Obitelj je bezrezervna podrška, čak joj i predlože neke ideje.

– Najveći kritičari su mi suprug, koji je radio kao stolar pa mi pomogne sa nekim izradama i savjetima, te moj sin koji mi svojim osmijehom pokaže kada je zadovoljan radovima za djecu. Tada znam da sam ispunila očekivanja i da će dijete koje to dobije biti jednako veselo i nasmijano kao i on – pojašnjava Ana koja trenutno radi na 3D personaliziranima okvirima za djecu.

lovely little things by anna (8)

3 D okviri obuhvaćaju dimenzije bebe pri rođenju, narukvice koje mama i beba nose u bolnici, sliku s ultrazvuka te sve one sitnice kojima roditelji želje obilježiti taj poseban trenutak. Kako pojašnjava, zbog svojih će se kupaca uvijek truditi biti bolja.

– Želim svim reći jedno veliko hvala na povjerenju koje su mi ukazali i upravo ću se zbog njih truditi biti bolja i maptati što više kako bih ostvarila sve njihove želje i očekivanja. Ipak, posebna zahvala ide mom suprugu, koji je nebrojeno puta izvisio nakon što je meni sinula nekakva nova ideja – zaključuje.

lovely little things by anna (9)

 

 

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.