Membrain festival i ovo ljeto u Šibenik dovodi najbolje od europske underground bass scene

Membrain festival, najnoviji festival bass glazbe koji je prošlo ljeto startao u Šibeniku, vraća se i ove godine na plažu bivše vojarne Minerska u šibenskom kanalu i donosi najbolje od europske underground bass scene. Tako će ovog ljeta od 10. do 13. kolovoza hangare, plažu i borovu šumu bivšeg vojnog objekata dobro protresti preko 50 izvođača iz cijele Europe koji će na tri pozornice u četiri dana slaviti DNB – Dubstep – Liquid – Dub – Global/Tropical i druge srodne žanrove bass kulture.

– Prošle godine smo uspješno startali, lokacija je nešto najljepše što smo vidjeli u svijetu, i zato se i ove godine vraćamo u Šibenik. Nastavljamo s idejom da se Membrain prepozna kao mjesto gdje će publika iz cijelog svijeta koju povezuje bass kultura uživati u kombinaciji atmosfere iz europskih underground klubova pomiješane s predivnom mediteranskom klimom, suncem, morem, šumom i vašom gastro ponudom. Ove godine namjeravamo cijeli festival dignuti na jedan veći nivo pogotovo u marketinškom smislu, tako da očekujemo više stotina posjetitelja iz Hrvatske i Europe, govori Davor Dedić, idejni začetnik festivala, Splićanin koji godinama živi u Amsterdamu gdje radi kao DJ i promotor DNB glazbe.

membrain 2 membrain 3

Ovogodišnji lineup za Membrain festival je finaliziran, a u Šibenik dolaze neka od najaktualnijih imena svog žanra iz Engleske, Nizozemske i drugih europskih zemalja. Svoje prošlogodišnje odlične nastupe ponavljaju nizozemski prvaci brzog slomljenog ritma NCT i T&Sugah, a njima se pridružuje i britanska DNB legenda Hydro, te britanski dubstep majstor Sepia i razigrani Francuz Rafael Aragon koji će rasplesati sve svojim global/tropical stilom. Predstavnik Hrvatske i regije među headlinerima svakako je Filip Motovunski, najpoznatije domaće DNB ime koji ove godine slavi 10 godina rada te povodom tog velikog jubileja dolazi u Šibenik.

membrain 5

Novost je i organizirani kamp za sve posjetitelje. Suradnja između Membrain festivala i kampa u Zablaću rezultirala je velikim prostorom za odmor i dodatne aktivnosti svega dva kilometra od uvale Minerska, u kampu u Zablaću.

Inače, Membrain festival organizira se pod okriljem šibenske udruge P.A.R.K. Uskoro će biti objavljeno više informacija o cijenama karata za Membrain fest 2017. a do tada novosti pratite na web i Facebook stranici.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.