Milijun korisnika skinulo lažnu WhatsaApp aplikaciju, jeste li i vi nasjeli?

Osim što je prije nekoliko dana pao sustav popularne aplikacije, što je izazvalo bijes milijuna korisnika diljem svijeta, WhatsApp se suočio i s lažnim “dvojnikom” koji je prevario milijun korisnika.

Kako piše Reddit, milijun ljudi preuzelo je s Google Play trgovine aplikaciju nazvanu Update WhatsApp Messenger, nakon čega je otkriveno kako navedena aplikacija nema nikakve veze s pravim WhatsAppom. Radilo se naime o lažnoj aplikaciji koja je samo prikazivala oglase onima koji su ju skinuli na svoje pametne telefone. Nakon što je prijevara otkrivena, aplikacija je gotovo preko noći preimenovana, a potom je i u potpunosti nestala s Google Play trgovine. Digitalno.hr piše kako su autori lažnog WhatsAppa vješto kopirali vizuale originalne aplikacije, potrudili se osigurati par tisuća povoljnih ocjena (srednja ocjena: 4,2) i prijavili se pod imenom tvrtke WhatsApp Inc., no, za razliku od originala, ime njihove ‘tvrtke’ ima razmak iza zadnjeg slova, što ih je također razotkrilo, prenosi Večernji list.

 

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.