Prvi brk estrade

Mišo Kovač danas slavi 78. rođendan, a emotivnom objavom Ivana raznježila fanove

Mišo Kovač, leganda hrvatske estrade danas slavi 78. rođendan, a kći Ivana čestitala mu je preko društvene mreže.

‘Sretan rođendan, ćaća moj! Ljubav do neba i nazad!’, poručila je Ivana Kovač uz objavljenu fotografiju.

 

Mišo je rođen 1941. godine u Tribunju, odrastao je u Šibeniku, u ulici u kojoj su odrasli Vice Vukov i Arsen Dedić. Sa 16 je godina odustao od nogometa, kojim se je dotad bavio, i odlučio se okušati kao pjevač. Isprva je pjevao hitove stranih izvođača, a 1964. mu je glavni urednik Jugotona Pero Gotovac dao ugovor i Mišo je snimio svoju prvu ploču.

Bila je riječ o prepjevu pjesme ‘I Can’t Stop Loving You’  Raya Charlesa, s kojim su ga često uspoređivali, pod nazivom ‘Ne mogu prestati da te volim’. Ploča je bila vrlo uspješna pa se Mišo počeo pojavljivati na festivalima.

Na Melodijama Jadrana nastupio izveo je tri pjesme, no taj je njegov nastup zapamćen kao fijasko. Godinu dana je bio u nemilosti industrije i publike, no nije odustajao.

Pet godina kasnije je pokorio publiku pjesmom Više se nećeš vratiti, tada mladog skladatelja Đorđa Novkovića, s kojim je nastavio suradnju sve do njegove smrti 2007. godine.

Mišo je 1971. godine pustio brkove koje su postale njegov zaštitni znak, a razlog je ožiljak koji je želio prekriti. Nekoliko puta je najavio odlazak sa scene, čak je održao i više oproštajnih koncerata, no dokle ima publike, Mišo pjeva.

 

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.