Mjesec dana nije jela slatko, uočila je dvije velike promjene

Direktorica prodaje i marketinga iz Londona Alice Welch odlučila je provesti “Sugar Free” veljaču. Dakle, 28 dana je izbjegavala šećer i sve što sadrži šećer, a svoje je dojmove opisala za Daily Mail.

30-godišnja Alice na početku je priznala da ni inače nije manijak što se slatkog tiče, no da od šećera ne bježi te ga često konzumira. “Prvi dan je bio dobar, no drugi, treći i četvrti su bili izazovniji. Nisam bila ni svjesna da sam ovisna o šećeru, no na početku sam osjećala glavobolje, što mogu pripisati samo tome što sam naglo izbacila šećer iz prehrane”, objasnila je.

“Teško mi je bilo piti čaj bez šećera, a nakon ručak mi je organizam baš tražio nešto slatko. Kupila sam mentole bez šećera u nadi da ću tako zadovoljiti tu želju, no bila sam u velikom iskušenju da pojedem čitavu čokoladnu tortu”, kaže.

Također, u prvom tjednu je odlučila pronaći zamjenu za šećer pa je počela koristiti alternativu – zaslađivač. U drugom tjednu je želja za slatkim bila još jača, kaže, no glavobolje su nestale. Počela je tražiti zamjene za slatkiše kako bi zadovoljila želju za slatkim.

Kupila je sljezove kolačiće bez šećera te ih je jela nakon ručka.

Trećeg tjedna je želja za slatkim bila manja i uočila je da joj koža bolje izgleda, kaže Alice. “Nikad nisam imala lošu kožu, no uočila sam da nije više bila toliko suha, pretpostavljam da je to posljedica izbacivanja alkohola koji sam također izbjegavala zbog šećera”, kaže.

“Inače bih nakon posla otišla na čašu prosecca, no sad sam počela piti votku samo sa svježim sokom od limuna (dopustila sam si prirodne šećere), a zbog toga sam imala i blaže mamurluke. Bonus!” kaže. “Imala sam više energije i nisam imala onaj ‘šećerni udar’ kao inače nakon što bih pojela slatkiš oko 16 sati, nakon ručka”, kaže.

“Oduvijek sam bila mršava tako da ovaj izazov nije bio motiviran gubitkom kilaže, no uočila sam da mi je trbuh manje napuhnut te sam smršavjela u tom području jer su mi se tu najčešće nakupljali kilogrami. Imala sam više samopouzdanja i izazov je imao pozitivan utjecaj na moju vezu”, tvrdi.

Nakon svega uočila je dvije velike promjene – na koži i u području oko trbuha.

“Potpuno sugar free način prehrane je malo preradikalan za mene, no odlučila sam definitivno smanjiti unos šećera. Sada mnogo više pazim na to koliko koja namirnica sadrži šećera. Ponajviše sam uočila da mi koža izgleda bolje i osjećam da mi tijelo bolje izgleda u području trbuha”, zaključila je.

Izvor: Index.hr

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.