Morate znati sve? Provjerite tko vas je blokirao ili skinuo s liste prijatelja na Facebooku

ilustracija

Mogućnost uklanjanja i blokiranja prijatelja zgodna je opcija, ali Facebook se ni najmanje nije potrudio da vam olakša potragu za informacijom jesu li možda i drugi korisnici blokirali vas ili uklonili s liste svojih prijatelja.

Saznanje da vas je netko izgnao iz svog digitalnog svijeta nije baš najljepši osjećaj, piše tportal. No, s druge strane, prije nego se uvrijedite, morate biti svjesni da stvar možda uopće nije osobna; možda je vaš (bivši) prijatelj jednostavno deaktivirao ili izbrisao svoj Facebook račun.

Da biste saznali zašto se netko više ne pojavljuje na vašem popisu prijatelja, morat ćete zakopati dublje, puno dublje.

Najbolje je krenuti od Messengera. Za početak, potražite bivšeg jednokratnog Facebook prijatelja u Inboxu. Ako je još uvijek tamo i nije vas blokirao, njegovo ime i profilna slika morali bi se pojaviti u rubrici Prijatelji. Kad nekog blokirate, on gubi mogućnost pokretanja razgovora s vama na Facebooku. Dakle, ako mu još uvijek možete poslati poruku, to znači da niste blokirani, već ste samo skinuti s liste prijatelja.

No, čak i ako traženu osobu ne možete pronaći u Messengeru, to ne znači da vas je blokirala. Možda je jednostavno digla ruke od Facebooka i napustila ga.

Provjerom starijih poruka možda naletite na sive profilne sličice ljudi označenih kao korisnici Facebooka. Takve sličice pripadaju osobama koje su bile vaši prijatelji, ali više nisu članovi društvene mreže.

Možete saznati kome su pripadali ti profili tako da kliknete na sive ikone i pročitate povijest poruka.

Skeniranjem poruka i procesom eliminacije možete napraviti uži izbor ljudi koji su vas vjerojatno blokirali no to je težak i dugotrajan proces. Facebook je jednostavno dobro zaštitio identitet blokera.

Zbog postavki privatnosti stranice koje vlasniku omogućuju da kontrolira tko može pronaći njegov profil putem pretraživanja, tko ga može dodati kao prijatelja i koliko njegog profila mogu vidjeti drugi, gotovo je nemoguće provjeriti jeste li blokirani, naročito ako je profil zaključan za sve.

Pa sad, ako baš morate saznati jeste li doista blokirani, zamolite zajedničkog prijatelja koji ima pristup profilu osumnjičenika da vam pomogne pa usporedite bilješke o tome što tko tamo možete vidjeti, a što ne. To bi vam moglo otvoriti oči.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.