Aplikacija Face App pokrenula je novi viralni trend

Na Facebooku ste se ‘postarali’? ‘Besplatno ste dali podatke Rusima. Možete završiti i na plakatu!’

Posljednjih dana sigurno ste na Facebooku, Instagramu i Twitteru vidjeli mnogo svojih prijatelja, poznanika, ali i slavnih osoba na način kako ih niste nikada vidjeli – bitno starijima.

Aplikacija Face App pokrenula je novi viralni trend na internetu te vas poziva da putem “umjetne inteligencije transformirate svoje lice pomoću samo jednog klika”.

Iako se zabava čini potpuno bezazlenom, odvjetnica Elizabeth Potts Weinstein, na Twitteru je upozorila na sporne uvjete korištenja koji Face Appu daju “stalnu, neopozivu, besplatnu i na razini svijeta” dozvolu za “korištenje, reprodukciju, modificiranje, adaptiranje objavu, prevođenje i stvaranje drugih dijela” od vašeg sadržaja, piše RTL.

– Ako koristite Face App dali ste im dozvolu da koriste vaše fotografije i ime za bilo koju svrhu, uključujući i komercijalne svrhe (na primjer, na plakatu ili u internetskom oglasu- napisala je odvjetnica na Twitteru.

Otkrila je i da iza aplikacije Face App stoji tvrtka iz Rusije. “Piše da vaše podatke mogu preseliti na svaku lokaciju gdje imaju svoju podružnicu. Što znači u Rusiju”, napisala je Elizabeth Potts Weinstein.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.