Mnogobrojna publika

Na tvrđavi je u subotu bio pravi spektakl uz slavni Âme i HVOB

Ame je u nastupio uživo na Tvrđavi svetog Mihovila uz austrijski HVOB i showcase Lighthouse Festivala, a mnogobrojna publika uživala je u pravom ljetnom spektaklu.

Jedan je istraživač dalekih galaksija, a drugi skladatelj. Nisu ni slutili da će njihov susret u trgovini pločama u rodnom Karlsruheu biti sudbonosan za budućnost plesne glazbe. Kemija između dvojice prijatelja rezultirala je stvaranjem dvojca Âme, danas jednog od najutjecajnijih na svjetskoj elektroničkoj sceni.

Osim što su rado viđeni gosti na svim važnim svjetskim plesnim događanjima, Âme su zadužili scenu i brojnim izdanjima od kojih će neka zasigurno ući u povijest elektronike, poput hitova Rej, Mifune, Tatischeff ili Junggesellenmaschine. Važan doprinos daju i kao vlasnici jedne od danas najprominentnijih elektroničkih etiketa Innervisions koju su osnovali sa slavnim Dixonom.

SNAGA Šibenski portal was live. – SNAGA Šibenski portal

SNAGA Šibenski portal was live.

Uz brojna zajednička izdanja, Dixon i Âme često nastupaju zajedno, a posebno na Innervisions i Lost In A Moment eventima, koji se u organizaciji njihove kuće održavaju na najatraktivnijim lokacijama u svijetu. Osobito se pritom pamti prošlogodišnji spektakl u londonskom Royal Albert Hallu.

Uz Âme u Šibeniku je nastupio popularni elektronički duo HVOB (Her Voice Over Boys) koje znalci nazivaju jednim od intrigantnijih otkrića posljednjih godina. Iz Beča su svojom nenametljivom ugodnom kombinacijom elektronike, ambienta i oldschool housea upotpunjenom vokalima krenuli u glazbeni pohod po svijetu i održali koncerte na svim kontinentima, uključujući svirke na prestižnim festivalima kao što su Burning Man i Sonar. Anna i Paul su od 2012. izdali četiri albuma, a posljednji svježe objavljeni Rocco promovirali su na sv. Mihovilu. Ističu kako žele razvijati svoj zvuk bez ikakvih utjecaja, pa u vrijeme stvaranja albuma ne slušaju drugu glazbu.

 

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.