Ne na sunce s maslinovim uljem !

Početak pravilne njege kose jest redovno šišanje. Osim toga što kosa treba biti lijepo oblikovana, ona ne smije biti oštećena na vrhovima. Da se to ne bi dogodilo, neophodno je njezino redovito podšišavanje. Preporučuje se podšišavanje vrhova svakih 60 dana, nikako više.

Dobro se šišati i jednom mjesečno ili napraviti dubinski njegujući tretman u salonu. Kada su sunce i more u pitanju te zaštita kose i ona kao i koža lica i tijela zahtijeva visoku zaštitu. Danas se te zaštite mogu naći u raznim šamponima, maskama, kremama i sprejevima. Bitno je da preparati štite kosu od UV-zraka, klora i soli te da je naravno i njeguju.

Nikako se ne preporučuju kućni pripravci na bazi ulja, pogotovo ne maslinovog, jer ćeš tako dodatno isušiti kosu. Budući da je vrenje maslinovog ulja na 80 stupnjeva Celzijevih, a na vlasištu je ljeti i 50 stupnjeva, ulje bude na pola vrenja. Ako je kosa jako suha, preporučljivo je stavljati maske. One dubinski hrane kosu, a pogoduje im toplina. Kad ljeto završi, treba obavezno podrezati vrhove tako da dalje ne pucaju te napraviti dubinsku rekonstrukciju vlakna lasi raznim tretmanima koji će vratiti izgubljenu vlažnost!

izvor: zdravakrava.hr

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.