Bez po' muke

Ne treba vam ni brašno ni kvasac: Napravite zdravi proteinski kruh u pet minuta

Ilustracija/Pixabay

Tone brašna iznijeli su građani Hrvatske proteklih dana iz trgovačkih centara, a nakon toga počeli su mahnito kupovati kvasac. Ako ste među onima koji bi htjeli pripremiti domaći kruh, ali bez brašna i kvasca, donosimo vam recept za zdravi proteinski kruh.

Sastojci:

  • 4 jaja
  • 500 grama posnog sira
  • 250 grama zobenih pahuljica
  • 2 žličice soli
  • 2 žličice praška za pecivo
  • 6 žličica sjemenki po želji

Upalite pećnicu na 180°C, a kalup za kruh namažite maslacem i obložite papirom za pečenje.

U zdjelu stavite jaja i izmutite ih. Dodajte sol, posni sir, zobene pahuljice, prašak za pecivo i sjemenke. Sve dobro izmiješajte do kompaktne smjese. Smjesu prebacite u kalup i zagladite te pospite s još malo sjemenki ukoliko želite.

Kruh pecite otprilike 50 minuta. Čačkalicom provjerite je li pečen – ukoliko ona izlazi suha, kruh je gotov. Dobar tek.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.