Bez po' muke

Ne treba vam ni brašno ni kvasac: Napravite zdravi proteinski kruh u pet minuta

Ilustracija/Pixabay
Pratite nas i na društvenim mrežama:
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Tone brašna iznijeli su građani Hrvatske proteklih dana iz trgovačkih centara, a nakon toga počeli su mahnito kupovati kvasac. Ako ste među onima koji bi htjeli pripremiti domaći kruh, ali bez brašna i kvasca, donosimo vam recept za zdravi proteinski kruh.

Sastojci:

  • 4 jaja
  • 500 grama posnog sira
  • 250 grama zobenih pahuljica
  • 2 žličice soli
  • 2 žličice praška za pecivo
  • 6 žličica sjemenki po želji

Upalite pećnicu na 180°C, a kalup za kruh namažite maslacem i obložite papirom za pečenje.

U zdjelu stavite jaja i izmutite ih. Dodajte sol, posni sir, zobene pahuljice, prašak za pecivo i sjemenke. Sve dobro izmiješajte do kompaktne smjese. Smjesu prebacite u kalup i zagladite te pospite s još malo sjemenki ukoliko želite.

Kruh pecite otprilike 50 minuta. Čačkalicom provjerite je li pečen – ukoliko ona izlazi suha, kruh je gotov. Dobar tek.


Pratite nas i na društvenim mrežama:
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.