'Mala' torta velikih mogućnosti

Nina Mrvica otkrila nam je recept za Napoleon tortu

Napoleon torta napravljena je od slojeva čistog užitka, kako kaže food blogerica Nina Mrvica, ako volite mille- feuille, Napoleon tortu ćete obožavati. Ta ruska verzija lisnatog tijesta i predivne kreme od vanilije je zaista posebna.

Torta se sastoji od 12 slojeva lisnatog tijesta koje se lista na još mnogo zasebnih listova, od tuda i naziv tisuće listića. Kore se jako brzo naprave i tako se lagano valjaju. Za njihovu pripremu vam ne treba posebna vještina, samo ćete trebati odvojiti malo vremena da ih sve redom ispečete. Ali, vjerujte mi, za ovu tortu se isplati izdvojiti sve vrijeme koje ona traži. Na slikama ispod imate korake valjanja tijesta. Slastičarska krema je jedna od najomiljenijih krema, ujedno i moja najdraža krema. Za ovu krema vam trebaju žumanjci, mlijeko, šećer, vanilija i škrobno brašno. Savjetujem da koristite mahunu vanilije umjesto arome ili vanilin šećera. Sjemenke iz mahune će divno naglasiti cijelu notu koja nosi ovu kremu – objašnjava Nina pripremu torte.

Vjerujemo da će vas ova torta oduševiti svakim svojim dijelom i da ćete je uvrstiti u popis omiljenih torti.

 

NAPOLEON TORTA

SASTOJCI

KORE

700 g glatkog brašna

400 g maslaca

7 g soli (jedna žličica)

2 jaja L veličine

25 g (3 žlice) votke

210 g hladne vode

KREMA

12 žumanjaka

375 g šećera

150 g gustina (škrobno brašno)

1,5 l mlijeka

2 mahune vanilije

PRIPREMA

IZRADA KORA

  1.  U posudu stavite brašno pa mu dodajte hladni maslac iskidan na kockice pa ga rukama utrljajte sve dok ne dobijete smjesu nalik pijesku i dok se svi komadi maslaca ne povežu s brašnom.
  2. Brašnu i maslacu sada dodajte razmućena jaja, sol i votku. Rukama ili nastavkom za tijesto izradite tijesto dok se sve ne poveže. Dodajte hladnu vodu (neka vam bude što hladnija) pa izradite kompaktno tijesto.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.